dijous, 21 de maig del 2015

Un grapadet de verdures noves

Bones notícies: ja ens anem acostant al període d'abundància als horts. A l'Empordà encara ens queden uns quants dies per arribar al moment àlgid, però per les comarques Tarragonines ja estan molt més a prop. De manera que de la mà d'en Ramon de Bioris per la propera setmana ja podrem gaudir de tomates de vàries menes, cogombre i mongetes.

D'altra banda, amb la baixada de temperatures i l'entrada d'aquests vents que encara no ens deixen, la propera setmana no hi haurà cireres (no han madurat més) ni espàrrecs (han parat el creixement). I ja que hi som, tot i que per altres motius, la Luciana ens ha comentat que tampoc hi haurà tofu ni seitan.

Després de les bones temperatures de les darreres setmanes les plantes de l'hort havien fet una bona crescuda i estaven molt tendres. La irrupció de la tramuntana, al seu estil propi, les ha maltractat de valent i ara moltes d'elles tenen les fulles esqueixades i, lluny d'anar creixent com pertoca per l'època, s'han anat encongit, tot esperant sobreviure a l'envestida. Tot plegat tampoc és res de molt nou, però emprenya saber que malgrat que demà afluixarà, es tornarà a reforçar dimarts i dimecres vinent.

Aquest any, l'alegria més continguda (encara és aviat per fer una festa...), ens l'ha estan donant les tomateres. Van més carregades que mai des de que ens dediquem a aquest ofici. Aquí teniu unes imatges de la vista general del conreu i de detalls de les flors i els fruits. Que me'n dieu?




Bona setmana i ... endavant les atxes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada