dijous, 29 de gener del 2015

D'on són els aliments ecològics envasats?

Us vam comentar fa unes setmanes que teníem en ment incorporar algunes novetats al nostre projecte. Doncs bé, a partir d'avui afegim més productes secs a granel en el nostre catàleg: arrossos i pasta seca.

Que ens ha portat a fer-ho?

Avui dia és bastant fàcil trobar aliments ecològics envasats. Si bé abans calia anar a botigues especialitzades, ara, com ja sabeu, molts productes ja es poden trobar pràcticament a tots els supermercats. I segur que cada cop això anirà a més: hi ha una demanda i tota la cadena d'intermediaris s'afanya en cobrir-la.

Però, d'on són aquests productes?
Se suposa, ja que estan certificats, que compleixen una normativa vigent, però, coneixem prou la normativa per saber de que estem parlant? La normativa és conjunt de normes que marquen una manera de fer i unes limitacions en l'aspecte tècnic.
Però, es respecten els drets laborals de les persones que hi treballen? Es té en compte la petjada ecològica, és a dir la quantitat de CO2 que produeixen aquests productes fins arribar a qui els consumeix? Sabem a quines mans van a parar els diners del que comprem?

Aquestes i moltes altres qüestions queden en l'aire. No tenim prou informació en mirar una etiqueta. Probablement hi haurà empreses que fins i tot la ometen deliberadament.

Un exemple sobre com estem de confosos en aquest aspecte. A casa nostra el CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) és l'organisme que certifica que un producte compleix amb la normativa vigent. Si un producte està emparat pel CCPAE pot portar un logo identificatiu que fa que el consumidor sàpiga que allò compleix la normativa. I així és. Però,quan veiem un producte amb aquest logo és fàcil caure en el parany que aquell producte està produït a casa nostra mentre que, malauradament, la realitat és que la gran majoria de productes envasats estan comprats a l'engròs en mercats internacionals i simplement envasats en paquets petits per empreses instal·lades en territori català.

Doncs aquestes són les principals raons per les que anem augmentant la nostra oferta amb productes que sabem d'on venen i com estan produïts. És més, no només ho sabem nosaltres sinó que, si voleu, vosaltres podeu saber-ho tant bé com nosaltres ja que sempre us podeu posar en contacte amb qui els produeix.

L'arròs i la pasta són de Riet vell, pioners de la producció ecològica d'arròs al nostre país.

Bona setmana i molta sort!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada