divendres, 9 de maig del 2014

Arriben les cireres!

Des de Lleida en Carles Vilarnau ens envia la primera remesa de cireres. Enguany, amb l'escàs règim de pluja que portem (al menys fins ara), la qualitat de la fruita en general hauria de ser molt superior a la de l'any passat. Si ho recordeu la primavera passada va ser més freda i plujosa, De fet la pluja fins i tot ens va sorprendre alguns dies d'estiu, cosa que va fer que alguns fruita, com per exemple el meló, no fora gens gustosa, i que altres productes com ara la ceba es conservessin molt malament. Esperem que aquest any la tònica es mantingui i sigui una altra molt diferent.

Així estan els nostres cirerers a dia d'avui. Abans que madurin els estornells els deixen pelats
Ja vareu poder veure que aquesta setmana no us vam poder servir els pèsol. Vam intentar frena la cendrosa que ja fa unes setmanes havia aparegut per una punta del camp. El sofre, usat des de fa segles, és un bon remei per controlar-la. Té l'inconvenient que quan fa calor es volatilitza molt i, a banda que pugui afectar lleugerament el gust del pèsol, aquella olor a "ceba podrida" emprenya considerablement al nas i les orelles. Tenint en compte que eren a l'hivernacle, tot plegat fa que la collita sigui una mica torturadora. Així que vam utilitzar una dosi que ha resultat massa baixa per eliminar-lo realment. Que hi farem. Ja n'aprendrem .... suposo.
Aspecte de les pesoleres quan vam anar a collir el dimecres
Un altre producte que també ens arriba la setmana vinent és la patata nova. Nosaltres comptem en collir la nostra d'aquí a un mes, setmana amunt o avall. Però al Baix Llobregat els nostres companys de Cal Rosset comencen a collir dilluns i dimecres ja la tindrem aquí. Si en voleu no en demaneu per més d'una setmana ja que encara té la pell molt fina i no es conserven gaire.

Els nostre patatar. Ja apareixen les primeres flors
D'altra banda la ceba tendra que us oferíem ja no està tan tendre i hem decidit collir-la per vendre-la com a semi-seca. De totes maneres aquesta setmana us oferim de vermella tendra. Serà la primera collita i no són gaire grosses, però les hem tastat i, a més de tenir un color guapíssim, són molt fines de sabor.

Doncs aquestes són les novetats. Fins aviat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada