dijous, 10 d’abril del 2014

Temps d'estrés al camp

Els que treballem el camp estem habituats a que sempre hi hagi alguna cosa per fer. Mai està tot com ens agradaria. Allò de tenir tota la feina feta o tenir temps per avorrir-se no entra dins el nostre vocabulari. Probablement altres oficis també ho tenen això.

Un s'hi ha d'acostumar ... Però quan arriba el mes d'abril i fins a mig maig, un espai tan ple de vida i relaxant com és el camp, ens converteix, als que fem horta, en uns essers extremadament estressats. Tot les feixes que conreem i que s'han anat buidant amb les collites de l'hivern i principis de la primavera, han de ser treballades, femades, preparades i sembrades o plantades en prou feines en un mes. I si el temps resulta plujós o ventat el dies per fer-ho, cada cop que plou o bufa tramuntana, són menys.

Doncs en aquest punt estem...: contents però estressats!

Ens esperen carretades de llavors i plantes: alberginieres, alfàbregues, bledes, blats de moro, bròcolis, carabasseres, cebes, cogombreres, cols, enciams de vàries menes, espinacs, juliverts, meloneres, pastanagues, (les patates ja són sembrades, una menys), pebroteres de vàries menes, ravenets, remolatxes, rúcules, tomates de vàries menes, ... i el que m'hagi deixat

Si us plau: pregueu per tal que els temps ens acompanyi!  ;-)

I, bé, canviem de tema, deixem-nos de divagacions mentals i anem per feina que és el que cal. És previsible que la setmana vinent collim prou pèsol per poder-vos servir. No estem segurs de quant hi haurà ja que serà la primera collita en condicions. Fins ara no hem arribat a un quilet cada cop que hem anat a collir, però sembla que ara s'hi posen de debò. En tot cas ja us ho direm i ho repartirem com puguem. D'altra banda també està previst que ens arribin espàrrecs, com cada any de la mà d'en Ramon Esteva de Calanda.



Per no perdre el costum que tenim darrerament, us recomano una recepta. Aquest cop de pastanagues. Potser que en un parell de setmanes deixem de tenir-ne fins que arribin les primeres de la primavera, que ja serà cap a finals de maig o primers de juny. És una recepta original i suculenta. Ja direu com us ha anat.




Bona sort i fins aviat.
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada