dilluns, 21 d’abril del 2014

Gairebé m'he saltat una setmana! i és que no hi havia manera d'atrapar-nos la feina. Podem dir que ara ens hem posat al dia, per dir alguna cosa...

Escampant compost diumenge de Setmana Santa

La setmana passada ens va visitar en Xavi Fontanet, company de feina en temps passats i un bon coneixedor de bitxos i fongs dels nostres camps, tant de bons com de dolents. Ens vam donar un volt per l'hort i va trobar que en general tot està en molt bon estat ja que disposem de molta fauna útil (bitxos que mengen o parasiten insectes que podrien ser una plaga). 

La presència del saltironet o puçot als ravenets i els pugons a les pomeres són els punts negatius més destacables en quant a plagues. I el fong més punyeter ens aquests moment és la cendrosa. Serà pel fet que tenim una vegetació molt variada en les nostres tanques vegetals, pel maneig que fem de les herbes, per l'adobat o per tantes altres coses, però els enemics naturals d'aquestes i altres plagues estan molt presents arreu de la finca.

Per mostra algunes imatges:




Cendrosa al pèsol

Larva de sírfid menjant pugons
Puçot sobre ravenet
Marieta sobre pomera buscant pugons
Marieta i larva de sírfid jugant a vés a saber què

Aquest dies han anat florint més arbres i arbustos a casa nostra. Més imatges ...

Arbre del paradís (Eleagnus angustifolia)




Sauquer o Saüc (Sambucus nigra)

I per acabar, que diuen que val més tard que mai, una recepta d'espinacs que l'altra dia van comentar a Rac1. Per la setmana vinent se'ns acabaran moltes coses, però precisament l'espinac ja us asseguro que no.

Bona sort.
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada