Bon dia!
El bon temps i la terra eixugant-se a marxes forçades ens han permès posar fil a l'agulla per recuperar el temps perdut. Aquesta setmana (per fi!) hem pogut sembrar la patata. N'hem fet d'Àgria i de Rudolph. Aquest any creuem els dits per tal que els astres s'alineïn de tal manera que puguem disposar d'una millor collita que l'any passat, cosa que tampoc serà molt difícil perquè va ser realment molt minsa i no tan maca com ens hagués agradat. La sembrada de patata ha donat aire nou a tot l'equip, que ja feia setmanes que frisava per poder posar-la a lloc.
![]() |
La Laia tapant les regues de patata. Es poden veure les patates dins de les regues |
També hem pogut plantar els espàrrecs, que feia dies que esperaven. L'espàrrec, a nivell de conreu, podríem dir que està a cavall entre una hortalissa i un fruiter. Els vam plantar aquest dimarts, però no podrem començar a collir-ne fins d'aquí a dos o tres anys; i després n'estarem collint, si tot va bé, durant 10 anys o més.
Avui toca plantar ceba. De moment la d'Amposta, que és la vermella que us oferim seca des del juliol i fins que se'ns acaba, que acostuma a ser, si l'any és bo, fins al febrer de l'any següent; i la Leone, que és la groguenca que us oferim com a tendra i semi-seca, i que no aguanta tant de temps collida com la d'Amposta. En una o dues setmanes plantarem també Valenciana, que és la blanca que també us oferim com a seca durant la tardor i l'hivern.
I la setmana vinent, més: porros, carbassoneres, pebroteres, remolatxa, pastanaga, ravenet, espinac ...
D'altra banda arriben els regals de primavera: ja comencem a tenir prou collita per a poder oferir-vos espàrrecs, pèsols i carxofa. Tots ells prometen abundants i excel·lents collites. Malauradament no podem dir el mateix de les faves primerenques. El pas de la tramuntana desbocada les ha deixat molt malmeses. Estan ajagudes a terra i tenen moltes branques esqueixades. La majoria de vims que formaven la tanca que protegia la feixa on són les faves han anat morint i enguany els hem hagut de tallar perquè anaven caient sobre els conreus que hi fèiem. Entre les tasques que tenim endarrerides justament hi ha la de refer aquesta tanca amb espècies que s'adapten millor a les condicions que tenim a la nostra horta.
La tramuntana ha eixugat tant els primers centímetres dels nostres camps que, després d'haver estat tan amarats d'aigua com una esponja regalimant, el sòl està, en paraules de l'Albert, més dur que el torró de Nadal. Vaja, que malgrat la pluja, ens tocarà regar una mica per poder treballar els camps en saó.
Per acabar us volem comentar que la cooperativa de Cabacés, que ens serveix l'oli, degut a la mala collita de l'any passat ha exhaurit les seves existències en envasos de 5 litres. Ells mateixos ens han ofert un oli del mateix poble però d'un altre productor, evidentment també ecològic. Així que a partir d'ara el que us oferirem es diu Serra de Solans. No l'hem tastat, però ens han assegurat que també és de molt bona qualitat.
Bona setmana, salut i bons aliments.
Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà