dijous, 16 de gener del 2025

Gèlids propòsits d'any nou

Bon dia a tothom!! 

Per no trencar la dinàmica social, gairebé la meitat de la plantilla del Parc porta una calipàndria a sobre de dos pams de nas. Encara sort que la tornada a l'activitat física que ens proporciona la nostra feina, complementat amb les dosis de vitamines i minerals procedents dels nostres productes, han ajudat a una ràpida recuperació. Tot i això, el temps no ens ho ha posat gens fàcil. Aquesta anterior setmana ens hem llevat pràcticament cada dia amb tot gelat, situació que provoca un endarreriment pel que fa a les collites. Amb els cultius gelats, no podem fer altra cosa que esperar al desgel, ja que sinó amb la simple manipulació, podríem malmetre les plantes o el producte final.

Hem tornat amb les mateixes ganes amb les quals vam marxar, perquè aquestes a nosaltres mai ens en falten. Pensàvem que com havíem estat bons minyons, alguna mena de minairons ens hauria ajudat amb la llista de tasques o si més no, baixar el nombre de punts a fer. Les nostres expectatives no s'han complert, per això des del primer dia estem organitzant tot plegat per poder arribar a primavera amb els deures fets. El primer que podem donar per fet, tot i no ser cent per cent mèrit nostre, és l'anivellament del camí de l'entrada a la finca. 

   

                                            El camí d'accés a la finca del Parc Agroecològic


La llista no acabarà aquí.
Avui en dia ja sembla que és una tradició marcar-te algun propòsit a portar a terme durant l'any. Els típics i més escoltats són els d'anar al gimnàs o arreglar una antiga amistat quasi perduda. Aquestes intencions, tot i que bones, no acaben passant o tenen una durada de no més d'un mes. Nosaltres us podem donar un cop de mà amb uns propòsits atípics, molt més fàcils d'assolir i que sortirà guanyant molta més gent:

- Per cada estació de l'any, escull una verdura que no hagis tastat mai i busca com fer una deliciosa recepta.
- Quedar amb la colla d'amics per anar a 3 o 4 fires de Catalunya on tinguin un producte com a protagonista.
- Pregunta-li la mare o padrina, quin era el seu plat preferit, i proveu d'elaborar-lo per ella.
- Emportat a la teva família a fer una visita a una explotació agrícola, una fructícola i una ramadera, per tal de veure l'origen dels productes que consumeixes.

Tots aquests són simples objectius, que no només ajudaran en molts punts del vostre dia a dia, sinó que estaràs fent país. Per cert, el propòsit de començar a utilitzar més els diners en efectiu en comptes de mòbils i targetes no l'hem posat perquè sabem que tots ja el teniu com a primer punt.

 

Un cop calçat el doble mitjó (un dels parells de llana) i el barret posat per no perdre les orelles pel fred, ens llencem als camps amb la vista enfocada en les últimes sembres d'hivern, que gaudirem a plena primavera. Enguany els alls tendres han anat un xic tard i en un mes començarem a notar els estralls que van causar els tudons en les plantades de la tardor. De totes maneres, una cosa que no ens podran prendre aquestes aus golafres són els calçots. A finals de l'any passat ja treien el morro, però ara ja podem donar la temporada de calçotades per començada. Trobem que és de les millors formes de passar la fred i reunir-te per passar una bona estona.

Bona setmana,
 
Salut i bons aliments
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada