dijous, 21 de març del 2024

Classisme alimentari

Bon dia a tothom i benvinguda primavera!!!

Encara que ja fa unes setmanes que al Parc ja donàvem per iniciada aquesta esplendorosa estació, no ha estat fins aquest dimecres que no hi hem entrat legalment dins.
Avui no us atabalarem amb flors i violes, novetats acolorides o creixements vegetals massius. Tot i morir-nos-en de ganes de fer-ho, ens ho reservem per les següents setmanes, on potser inclourem alguna imatge, on podreu comprovar de primera mà la temptació que senten molts pol·linitzadors quan veuen els nostres camps.

Però avui reservarem aquest escrit per dir adéu a un dels hiverns més impotentment freds i secs que recordem a la finca. No obstant això, encara tindrem molts cultius que no han passat pas de moda, sinó que es mantenen amb la gràcia del primer dia. Encara que molts d'ells aniran acabant el seu cicle de forma natural: espigant-se per acabar fent flor, d'altres cultius continuaran estant el nostre abast estirant-se gairebé tot l'any. Injustament parlant, molts d'ells cauen en l'encasellament o la classificació de verdures en temps de fred.
Aquesta mala praxis popularment estesa, fa que perdem el nord per trobar la verdura indispensable per elaborar aquell plat que hem vist en xarxes socials o que portàvem fent els darrers mesos. Si una cosa té la cuina, és poder jugar amb el gran ventall de possibilitats a l'hora d'elaborar un àpat, i com gairebé d'una forma tan fantàsticament fàcil, l'agricultura ofereix possibles substituts. 


Totes i cadascuna de les famílies vegetals que acostumem a consumir, obsequien una gran varietat de productes a mercat que posaran entre les cordes a més d'una recepta d'estrella Michelin. Sofregits de porro i all tendre; tires de carabassa, col-rave i api, per acabar sucats en un hummus de remolatxa; allibera la col de l'opressora olla per acabar fent uns farcellets amb un farciment inimaginable per molts. Ja ho veieu, el producte de temporada i de km 0 dona solució a totes les vostres inquietuds, en tot cas, també podem parlar-ho tant a la botiga com a mercat, on estarem encantats de fer volar la imaginació o els estómacs.

Així doncs, per anar acabant, volem encoratjar-vos a provar de sortir dels estàndard de les vostres cuines, i com diu la Maria Nicolau: "Que cada instant de cuina ens faci més lliures i salvatges".

     

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada