divendres, 15 de desembre del 2023

Darrera setmana de l'any!

 Bon dia!

Ara sí que tenim a tocar el nostre descans anual. Ha estat un any molt intens. Marcat per molt temes: la punyetera sequera i la baixada de producció d'alguns conreus, les contínues reparacions i inversions, la marxa enrere del projecte cooperatiu, la dificultat de trobar treballadors. Però deixant al marge aquests aspectes, fem una valoració molt positiva de la nostra activitat d'enguany. Gràcies a l'esforç i el compromís de la Laia i l'Albert la major part dels cultius i la resta dels engranatges de la maquinària del Parc, que no és poca cosa, continuen funcionant perfectament. Això ens ha permès a nosaltres (la Mireia i l'Enric) alentir el ritme i poder dedicar part del nostre temps a altres coses que teníem ganes de fer, assegurant així el nostre relleu i que vosaltres pugueu seguir alimentant-vos i gaudint dels productes d'aquest bocí de terra.

 Us recordem el nostre calendari d'aquests dies:

  1. Mercat de Torroella, el darrer dia que hi anirem serà el dilluns 18 de desembre; hi tornarem el 8 de gener.
  2. Cistelles i botiga, el darrer dia que obrirem serà el dimecres 20 de desembre; hi tornarem el 10 de gener.
  3. Mercat de Palamós, el darrer dia que hi anirem serà el dissabte 23 de desembre; hi tornarem el 13 de gener.

Com cada any, us recordem que podeu acumular durant aquestes dues setmanes, si és que teniu espai, molt dels nostres productes. Les verdures de fulla, que tenen una conservació més delicada, allarguen la seva vida si les netegem, les escorrem i les posem en un recipient tancat dins la nevera. Les arrels, especialment les pastanagues, poden durar ben fresques ben bé un mes si les posem en un recipient ple d'aigua i dins la nevera. Els moniatos, les patates i les cebes, millor fora de la nevera i en un lloc fresc i sec. Les patates a les fosques. Totes les cols i els porros també es conserven bé en fred un parell de setmanes. Millor embolicats per limitar la deshidratació que provoquen molts neveres. Tots els granels, i per descomptat els productes del nostre obrador, es conserven molt bé en qualsevol lloc que no sigui molt humit.

Com a alternativa podeu anar a comprar verdures a altres pagesos de la zona que encara resisteixen, tot i que realment no sabem si estaran actius aquestes setmanes. Els del sud teniu als companys de l'Horta de la Mercè, de Vulpellac, que munten parada al mercat de La Bisbal els divendres, o als de Hortícola Marisa, de Palau-Sator que van al mercat de Palamós el dissabte. Els del Nord teniu les opcions dels mercats de l'Escala i de Figueres. 

Per acomiadar-nos, us deixem l'enllaç a un vídeo que vam poder gravar amb la nostra càmera de foto-trampeig fa uns dies. La vam deixar a tocar d'un gran cau que algun mamífer va excavar dins la nostra bassa eixuta, probablement un teixó. Si segui l'enllaç veureu quina sorpresa vam tenir en revisar les captures de l'aparell.

Molt bon any i, com sempre, salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada