dijous, 27 de juliol del 2023

70 cavalls joves!

 Avui és un dia sense precedents al Parc. Ens arriba un flamant tractor nou! El nostre vell Lamborghini va fer figa fa unes setmanes i ha mort definitivament a l'UCI. Després d'una llarga intervenció, que va durar gairebé vint hores, els entesos van dir que no hi havia res a fer. En vida ens va portar moltes alegries, tot i que les visites al "metge" han estat un continu els darrers anys i ens va deixar amb el cul enlaire unes quantes vegades. En fi, que ha passat a millor vida i esperem que nosaltres també la tinguem millor a partir d'avui amb el nou New Holland.

Deia que és un dia sense precedents perquè, tot i haver comprat 3 tractors en els darrers vint anys, dos dels quals encara estan a ple rendiment, és la primera vegada que ens arriba una màquina d'aquest tipus nova de trinca. La nostra filosofia ha estat sempre adquirir tot l'utillatge de segona mà. Hi ha massa malbaratament en tots els àmbits. Els tractors i altres vehicles, les eines, la càmera frigorífica, taules i estris de tot tipus ... Absolutament tot el que podem necessitar, passa sempre per veure si hi ha l'opció d'aconseguir-ho de segona mà. I gairebé sempre trobem, amb més o menys temps, alguna alternativa. Amb aquest tipus de tractor, compacte i baix però alhora potent, no és tan fàcil. N'hi ha molt pocs d'ocasió i el preu s'enfila molt per sobre del seu valor real. Així que finalment hem optat per la compra de bell nou. De fet, si tenim en compte que hi ha la possibilitat d'accedir fàcilment a un ajut del 40% de l'import per aquest tipus de maquinària, el podem tenir nou més econòmic que amb 20 anys... coses del "sistema". 

Així doncs, aquest matí tindrem a l'horta aquest bitxo:


Falta ens fa. Ja ha passat més d'un mes que no hem pogut entrar als hivernacles a treballar el sòl ni a les pomeres a fer els tractaments de rigor. Així que arribi ens hi posarem.

Apa, molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada