dijous, 3 de març del 2022

Millorant la infraestructura

Fa anys que ens hi hauríem d'haver posat i tot just ho acabem de fer. I no només amb una cosa, sinó amb dues: el reg automàtic i l'hivernacle.

Durant els mesos d'hivern el reg passa a ser una tasca inusual. Fins i tot hi ha anys que no cal fer-ne cap. No és el cas d'enguany. Però fins i tot amb un hivern tan sec com aquest, amb prou feines hem regat dos o tres cops cadascuna de les feixes que tenim amb conreu. Ara bé, quan arriba el mes d'abril, i sobretot i evidentment, els mesos de juliol i agost, la cosa és molt diferent. Per anar bé, en aquells moments hauríem de regar tres cop per setmana, i amb aigua abundant. La sort és que l'antiga llera del Ter segueix travessant aquestes terres, a pocs metres de fondària, i, creuem els dits, de moment mai ens ha faltat aigua. Però el que volia dir és que la tasca de regar es converteix en una feina bastant estressant. Tenim 12 feixes, un camp de pomeres i 5 hivernacles demanant aigua. I amb cada regada, que dura un parell d'hores, només podem abastar 1 sola feixa. Tot plegat ens duu a haver d'acomplir un calendari de regs que deixa poc marge de descans. De manera que enguany finalment ens hem decidit a posar-hi remei. Ahir vam acabar la instal·lació per a automatitzar 4 feixes. Anirem fent mica a mica i esperem que amb això l'estiu sigui una mica menys intens.


A l'escrit de gener ja us vam comentar que des de fa més dos anys tenim un hivernacle per muntar. Doncs ahir, en acabar de posar a punt l'automatització de què acabem de parlar, ja vam posar fil a l'agulla i vam engalavernar les primeres arcades. Com que tenim altres feines a fer, ben bé trigarem tres o quatre setmanes, o potser més fins i tot, abans de tenir-lo a punt. Ja us anirem posat imatges del muntatge.


 Apa, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada