dijous, 4 de novembre del 2021

Aviat, suc i vinagre de les nostres pomes!

Ahir vam fer suc de les nostres pomes. Normalment el fèiem tot just acabàvem de collir-la. Enguany ha passat més d'un mes des de la collita i ens ha donat més feina que altres anys perquè moltes pomes estaven tocades i hem hagut de fer una tria molt exhaustiva. En conseqüència el rendiment ha estat més aviat baix, però el resultat és fantàstic, probablement degut al fet que la poma era més madura. Aquí teniu una mostra del que va sortir en la primera premsada. Vam poder fer-ne dues.

A banda del suc, una part l'hem destinada a fer vinagre, bé per vendre'l com a tal o per a utilitzar-lo com a ingredient per als nostres escabetxos. Encara queda collir una part de la poma. La que resisteixi a la tramuntana, que sembla que aquest cap de setmana ha de bufar amb intensitat. Amb aquesta farem una mena de sidra, amb un mètode similar al del cava de saüc. En tenim moltes ganes perquè a nosaltres ens encanta i ja fa dos anys que, igual que ha passat amb el suc, no n'hem pogut preparar per manca de pomes pròpies. Com amb totes les conserves que elaborem, estarem dues o tres setmanes mirant com evoluciona abans d'oferir-vos el suc i ben bé un parell de mesos en el cas del vinagre i de la sidra, si finalment en podem fer...

Tot i que us ho tornarem a recordar i que encara queden uns dies, us informem que enguany farem vacances del dimarts 21 de desembre al dilluns 11 de gener. En conseqüència estarem 3 setmanes que no us podrem fer arribar els nostres productes a cap dels nostres punts de venda: el mercat de Torroella de Montgrí els dilluns, la nostra finca o a domicili els dimecres i el mercat de Palamós els dissabte.

Que passeu una bona setmana.
Salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.c
om



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada