dijous, 12 d’agost del 2021

Cols i melons

Som a l'estiu i fa calor. És el que toca. Per sort encara som lluny d'arribar als més de 40 graus que han tingut aquests dies a l'interior del país. Vejam aquest cap de setmana com va la cosa, però de moment encara no hem superat la calorada que vam tenir del 16 al 23 de juliol d'enguany. Recordeu que podeu visitar la pàgina amb les dades actuals de la nostra estació meteorològica a https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IALBON4 , i que també teniu la possibilitat de consultar-hi les dades de dies passats, tant en format de taula com gràficament.

Al camp la calor ens obliga a estar pendents contínuament del reg. No ens podem despistar ni un sol dia. Això és especialment rellevant després de cada nova plantada. Per aconseguir que les plantes treguin noves arrels i s'afermin realment al sòl, cal que disposin d'humitat constant en els primers 5 centímetres del terra. Si no és així, tota la feina feta se'n va en orris. En la darrera plantada que vam fer, per exemple, hem hagut de replantar pràcticament un 25% de les plàntules, tot i haver estat al cas del reg. És època més de recollir fruits que no pas de plantar, però si no ho féssim ara potser no tindríem cols fins passat Nadal!

Aquesta setmana, bona part dels melons pell de gripau ja han arribat al seu punt de maduresa. Aquests dies n'estem collint a cabassos. Provarem de conservar-los el màxim de temps possible en un lloc fresc i sec. Dels darrers anys aquest és, de lluny, el que aquesta varietat ha donat més fruits i més saborosos. L'ambient sec els va de primera. I l'hem tingut de ben sec fins fa 4 dies. 

Els melons, ens arribaran fins Nadal o ja no en tindrem quan comencem a collir cols? Aquesta és la qüestió... ;-)

Salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada