dijous, 11 de febrer del 2021

La Li Ziqi

La setmana passada us anunciava alguns canvis en el nostre oferiment setmanal. Doncs avui encara n'hem afegit alguns més. També comencem a collir calçots, naps i api-raves. 

Enguany, com l'any passat, probablement es faran molt poques calçotades. Les limitacions de les trobades en grup estan castigant de valent molts sectors. En general el sector agrari no ha estat massa afectat, però els productors que s'enfocaven a l'hostaleria es troben entre aquells a qui els ha tocat el rebre. Tot i que el calçot es planta el mes d'agost, davant la incertesa ( i per l'experiència passada!) molts productors van decidir plantar-ne molts menys. Diria, però, que encara en sobraran. En tot cas, si voleu calçots, nosaltres en tenim.. fins a finals d'existències ;-)

En relació als naps i api-raves, són dos conreus que no ens van anar gaire bé. Arriben tard i marxaran aviat. Els primers ens van germinar molt malament i vam haver de fer una nova sembrada quan ja acabàvem la tardor. Una mica massa tard. Ara estan macos, però ben aviat voldran fer flors i sortiran fibrosos. El mateix els passa als api-raves. Han quedat petits i aviat floriran. Si us agrada qualsevol dels dos, aprofiteu ara que en tenim.

Ara parlaré d'un tema que mai hauria pensat que el tocaria aquí. Potser alguns ja la coneixeu, la Li Ziqi. Aquesta mossa, que jo descriuria com una mena de "superheroïna agrorural", és, entre d'altres coses, una youtuber xinesa amb més de 15 milions de subscriptors d'arreu del món. Per casualitat ens va arribar un enllaç al darrer dels seus vídeos i, per curiositat, el vam visionar. Ha estat tot un descobriment que em ve de gust compartir amb vosaltres. Us puc assegurar és que no us deixarà indiferents. Tant el contingut com les imatges són exquisits. Està en versió original però parla ben poc. Tot i així transmet molt més que molts dels discursos als que estem més acostumats. Aquí teniu un exemple de la seva feina: 

Ja em direu com us queda el cos després de fer-hi un cop d'ull.

Àpali, anem a posar-nos-hi que ens queda molta feina per millorar aquest món on vivim.

Salut i bons aliments!

Enric

Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada