dijous, 22 d’octubre del 2020

Temps de castanyes!

La setmana passada vaig confondre els desitjos amb la realitat, diria. Era ben cert que els primers bròcolis ja treien el cap, però el part ha resultat ser més lent del que jo esperava. Em sap greu... La setmana vinent espero poder complaure tots els que vau demanar-ne i no el vau trobar a la vostra comanda, que sou tots. Per això al catàleg he explicitat que la procedència del bròcoli pot ser diversa: si no en tenim prou amb el nostre, en demanarem a altres pagesos.

Teníem la intenció, enguany, d'oferir-vos castanya, ara que és l'època. Vam estar cercant algun productor proper que en tingués d'ecològica. I pam!, el vam trobar a Viladrau. Diumenge passat el vam anar a visitar. El que més ens va sorprendre de la gent de Castanya de Viladrau és la seva capacitat d'innovació. Sí, tenen castanyes fresques, certificades ecològiques i de producció local, però és que el seu catàleg de productes sobrepassa el que la majoria puguem imagina-nos: cervesa de castanya, marron glacé, crema de castanya, xocolata amb castanya, formatge amb castanya, oli de castanya, mel de castanyer, licor de castanya, infusió de castanya, farina de castanya, pa de .... i un bon grapat de productes més que ara mateix ja ni recordo. A més venen fusta de castanyer i en fan mobiliari, cartells i altres coses. Si teniu l'oportunitat, visiteu-los. També fan visites guiades pels seus boscos.

He de confessar que em van fer una mica d'enveja. Com més anys porto fent de pagès, més me n'adono que aquesta feina nostra és molt contra-natura. Ja ho he explicat altres vegades. Fer agroecologia vol dir, entre d'altres coses, intentar imitar la natura en totes les nostres actuacions sobre els camps i els conreus, però darrerament m'envaeix  aquesta sensació de que el que fem és justament anar posant impediments a que la natura es mostri tal com és. No és un tema baladí, al contrari. Probablement una de les bestieses més grans que va fer l'espècie humana va ser passar de ser recol·lectora a pagesa. Apa, ja m'he quedat descansat, si més no, per uns quants dies.

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada