dijous, 8 d’octubre del 2020

Les maduixeres a l'octubre

Bon dia!

Fins ara les nostres collites de maduixa han estat molt anecdòtiques. De fet, enguany podríem dir que pràcticament no n'hem collit. En vam plantar fa cinc o sis anys i n'hem anat estirant de les mateixes plantes durant tot aquest temps. Enguany ens hem decidit a fer-ne una bona plantada: 1300 peus. Tot i que la maduixera pot durar molts anys, per tal que el conreu sigui rentable els pagesos que s'hi dediquen la planten nova cada any. D'aquesta manera s'asseguren una producció bona i continuada durant tota la temporada. Nosaltres n'hem triat una varietat que es diu Candonga. 

 

El tema de les varietats dóna per parlar-ne molt. Tots sabem que hi ha diferents tipus de tomates, per exemple, perquè les diferències en la forma són molt evidents. Però, si no som del sector, sovint desconeixem l'extensa diversitat de varietats que hi ha de tots els conreus. En el cas de la maduixa, la grandària també ens ajuda a diferenciar fàcilment entre maduixa de bosc, maduixa i maduixot. Però és un fet que dins de cadascuna d'aquests tipus trobem un ampli ventall de varietats, amb les seves pròpies característiques de forma, textura, sabor, aroma... La varietat Candonga està molt ben valorada en tots aquests aspectes i es considera d'excel·lent qualitat. Esperem que a nivell productiu tingui un bon comportament i us en puguem servir sense restriccions. Això sí, haurem d'esperar al mes d'abril per tastar-ne les primeres...

D'altra banda, aquesta setmana tornarem a tenir ravenets i ruca. Els primers bròquils i bròcolis també comencen a ensenyar el nas entre les seves fulles i és possible que la setmana vinent ja us en puguem oferir, però haurem d'esperar encara uns dies per a confirmar-ho.

Per acabar, us fem saber que, com cada dilluns, el proper dia 12 d'octubre ens podreu trobar al mercat de Torroella. Aquest dia no tenim res a celebrar.

Apa, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada