dijous, 14 de març del 2019

Els pèsols que no arriben i les arrels que ens surten per les orelles


Bon dia!

Aquesta setmana diem adéu al naps. Adéu i fins el mes d'octubre. Sovint no faig cap referència a productes que tornem a tenir o que ja se'ns han acabat. Sense anar més lluny, ja la setmana passada us vam oferir espàrrecs i no vaig dir ni mu. I es tractava d'espàrrecs! En canvi, em toca tornar a fer referència als pèsols un altre cop. Ens els ofereixen i després no en tenen prou per servir-nos-en. A la tercera va la vençuda, diuen, de manera que encara els he deixat al catàleg però, com la setmana passada, tampoc us puc garantir que ens arribin. Els nostres encara no han ni florit...

Durant els darrers dies, les collites ens han ocupat la major part del temps. Malgrat que en aquests moment "només" estem collint 17 productes propis i que generalment sobrepassem els 25, durant els primers mesos de l'any oferim pastanagues, porros i remolatxa a un bon grapat de companys pagesos que no en tenen. Ens va molt bé tenir aquest recurs els mesos en que afluixem de diversitat pròpia. Tot i així hem tingut temps per podar les pomeres, que ja estan obrint els borrons i les flors comencen a treure el cap.

Anem endarrerits en un dels conreus més apreciats per gairebé tothom: la tomata. Normalment la primera setmana de març ja els tenim plantats al camp. Enguany no hi ha disponibilitat de la varietat que ens agrada més, el Ligúria, que és del tipus pera de Girona. Els planteraires que ens subministren generalment no en tindran fins a finals d'abril! Han tingut dificultats per aconseguir llavor d'aquesta varietat. Intensificarem la cerca demanant a altres planteraires ecològics.

Aquestes coses del planter, que passen més sovint del que voldríem, ens estant fer repensar la possibilitat de tornar a produir-nos-el i a reutilitzar la nostra pròpia llavor. Ja anem prou enfeinats amb el que fem. Afegir més coses implicaria incorporar algú més a l'equip. D'aquí que costi prendre la decisió. Amb la llavor no és tant la feina com la por de no fer-la de prou bona qualitat. De moment enguany ja ens hem atrevit amb dos productes: l'all i la patata. Del primer ja n'estem collint per tendre i estem ben contents. La patata la tenim sembrada, però de moment no belluga. Veurem que serà.

Us aniré informant, si hi pensut!

Molta sort i molt bona setmana.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada