dijous, 10 de gener del 2019

De tots colors

Bon dia!

Quina manera de començar l'any: amb el web mig empantanegat i deixant-me algunes de les vostres adreces fora del tinter! I, a més, amb productes de fora que no ens arriben i amb altres de propis que ja s'acaben. Al mal temps, bona cara.

L'inici del nou any (bon any als que no us havia dit res) ens ha portat la tramuntana, que necessitàvem com l'aigua (quina dita més paradoxal en aquest cas!). Els camps, vaja bona part d'ells, ja són treballables i podem intervenir-hi per frenar l'herba que, aprofitant la bonança, ha anat creixent sense que poguéssim fer-hi res. Hem d'estar contents: val més tard que mai. Ho estem perquè som optimistes de mena, però ara ja no arribem a temps de sembrar ni de plantar allò que hauríem de començar a collir des d'ara i fins a d'aquí un parell de mesos o tres. D'algunes verdures no ens en faltaran, però d'altres haurem de fer mans i mànigues per aconseguir-les, atès que molts que fem horta per les nostres comarques estem, si fa no fa, igual. Malgrat tot, acabo d'actualitzar el nostre oferiment i com a novetats teniu els alls tendres i les cols de Brussel·les.

Aquesta setmana el vent ha assecat prou el gra i hem pogut collir el blat de moro de colors que serveix per a fer crispetes. Amb les pluges, dins les capses (panotxes) fins i tot hi havien germinats els grans de més en avall. Al trigar tant en collir-lo, bona part de la producció ha alimentat els ocells i alguns ratolins. Moltes capses estaven rossegades o mig buides. De totes maneres tindrem prou llavor per fer una bona sembrada enguany. L'any passat amb prou feines teníem un centenar de grans.

Aquests capses les vam ben triar per fer la foto
 Per il·lustrar una mica més el missatge, us presento l'eina que ens va deixar en Joan de Can Nadal, d'aquí Albons, i que ens està ajudant a treballar els camps malgrat el grau d'humitat que encara conserven a pocs centímetres de la superfície. Ell l'anomena kongskilde, per Lleida també li diuen "grata-panxes".


Canviant radicalment de tema, el problema que alguns us vau trobar al voler accedir al web es deu a que l'estem renovant. Serà una renovació progressiva. L'anirem implantant de mica en mica. Tot i així algun dels canvis serà important a nivell d'imatge. No us espanteu si en accedir us trobeu una pàgina totalment diferent.

Àpali, molta sort i molt bona setmana!

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada