dijous, 25 d’octubre del 2018

Herbejant

 
Bon dia!

L'anticicló d'aquests darrers dies ens ha regalat, a banda d'unes bones temperatures, la possibilitat d'entrar als camps a fer alguna cosa més que collir. La tramuntaneta de dimecres va posar la cirereta al plat. Amb el vent t'assegures que la feina d'herbejar (bonica manera de dir "treure males herbes") sigui realment efectiva. En cas contrari i en l'època que som, fàcilment la major part de l'herba que queda al camp torna a arrelar. Aquest fet obliga a fer passades i passades per intentar tenir el camp en les millors condicions per als conreus. Així doncs, ens hem passat tota la setmana herbejant.

Malauradament, aquest cap de setmana  pinten bastos i sembla que la pluja ens tornarà a deixar els camps en remull. Amb aquest ambient se'ns van retardant les sembres i plantades previstes per a aquestes dates. Ja ha passat altres vegades i comencem a ser capaços de relativitzar la importància que té. Tot el que pot passar és que durant algunes setmanes no tinguem tota la varietat que ens agradaria oferir-vos.

Parlant del que ens agradaria oferir-vos, és possible que aquesta sigui la darrera setmana que collim tomata. Tot s'acaba en aquesta vida ... Enguany no hem tingut la possibilitat de fer-ne conserva. No hem estat capaços d'organitzar-nos prou bé per a disposar de temps per preparar-la quan era el moment. Així que no us en podrem oferir. Em sap greu perquè és la primera vegada que ens passa des que vam començar, però és el que hi ha. Estem mirant d'aconseguir-ne de Cal Valls, que és la única alternativa fiable que coneixem. En tot cas ja us n'anirem informant.

Com ja us vaig comentar divendres passat, aquesta és La setmana bio. Per si algú li interessa, avui mateix participem en una jornada organitzada per l'IAEDEN i el Departament d'Agricultura, que porta el títol d' Eines per a l'impuls a la producció ecològica de l'Alt Empordà. És fa a la Farinera de Castelló d'Empúries, comença a les 16:15 i és oberta a tothom. Aquest n'és el programa:

16.15 h Inscripcions i lliurament de la documentació
16.25 h Presentació de la Jornada. Sra. Montse Pascual Manich, IAEDEN.
16.30 h Presentació de la marca PRODUCTE DEL RIPOLLÈS. Sra. Mercè Mauri i Muntadas, tècnica de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès.
17.30 h Taula rodona: Debat sobre oportunitats i debilitats en la producció i comercialització de productes ecològics a la comarca. Amb Sra. Marta Carola, productora de vaca de l’Albera. Sr. Enric Navarro, Parc Agroecològic. Sr. Miquel Vilardell, Agroturisme Can Salva.
19.00 h Cloenda de la Jornada. Sra. Montse Pascual Manich, IAEDEN.


I per acabar, una imatge de la fauna del camp. Herbejant els porros ens va sortir un gripau corredor. El veieu?


Bona setmana!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada