dijous, 13 d’octubre del 2016

Mala sort

Aquesta jugada del temps no la tenim pas tots els anys. Els eren ja negats ahir a mitja tarda i amb tot el que va caure ahir a la nit vés a saber si quan claregi encara hi haurà algun conreu que tregui el cap de sota l'aigua.

Sempre que puc evito de parlar del temps. Els que treballem el camp tenim la fama de queixar-nos contínuament, sovint exagerant les conseqüències del que hagi passat . Però aquesta vegada en el nostre cas el sentiment d'impotència ha estat doble: d'una banda pel fet de preveure el que pot succeir amb els conreus i amb la producció, ja que no podrem fer les darreres plantades de l'any fins ves a saber quan i poder ja serà massa tard. I d'altra banda per que justament aquest cap de setmana fem el curs de tracció animal en horta, que de fet comença avui mateix, i l'estat del sòl no ens permetrà de poder treballar amb els animals, a baixant notablement les expectatives de tothom que s'hi havia apuntat. Cal tenir present que és el primer cop que es fa un curs a nivell de Catalnya (de fet fins i tot a tot l'estat espanyol) amb aquestes eines modernes específiques per l'horta.

En fi, ja diuen que al mal temps bona cara. Sortosament he tret el cap per la finestra i he vist brillar alguns estels. Sembla una metàfora per alegrar el dia, però davant les previsions que hi havien, que més podem demanar?

Bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada