divendres, 15 de juliol del 2016

Tramuntana d'estiu ...

Poc que recordem que fes dies de tramuntana com la que estem tenint en aquesta època de l'any. És clar que només portem gairebé 15 anys en aquest recó de món. Sempre dèiem que passat Sant Joan la tramuntana no tornava a passejar-se per aquí fins a finals d'agost. Aquesta és la sensació que havíem tingut fins ara. Doncs haurem de canviar el discurs per anar-nos adaptant al que vindrà o, en tot cas, ser més prudents i preguntar als que teniu més bona memòria i respireu aquest aire empordanès des de fa més temps.

Sigui com sigui, per sort a aquestes alçades de l'any els arbres que protegeixen la terra que conreem estan molt ben vestits i realment fan la seva tasca de tenir cura dels diferents cultius i eviten que el vent faci de les seves.

Ara si, malgrat la baixada de temperatura, comencem a collir les primeres síndries i ja us les oferim aquesta setmana. Algun meló també sembla que està gairebé al punt, però esperarem la propera setmana per garantir que realment sortiran com cal.

D'altra banda anem molt justets de mongeta. Esprem poder servir-vos tota la que necessiteu. La intensa calor d'aquests dies passats ha fet que perdessin bona part de la flor i ara hi ha poc fruit.

Resguardeu-vos del vent i el sol, que plegats fan un tàndem que deixa'ls córrer!

Fins aviat.
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada