dijous, 21 d’abril del 2016

Tenim el collar, falten els guarniments.

Ja ens ha arribat el collar per en Menut. Com no vam trobar en tot el país cap especialista en collars de cavalls per a feines agrícoles, hem hagut de tibar dels capdavanters en el tema; els Amish. Així que ja tenim un part dels guarniments que són americans (quina pena!). La resta de guarniments ens arribaran la setmana vinent i per sort aquests si són de fabricació local, ens els han fet a Avià, prop de Berga.



Amb tot plegat en breu podrem començar a fer les primeres passes per treballar l'horta amb el cavall. ja en tenim ganes.

Canviant de tema, aquest any les pomeres vermelles (Dalinsweet), que ens van regalar unes pomes delicioses, han florit molt poc i per tant en tindrem molt poques. Per sort la varietat més groga (Opal) està ben florida i esperem que puguem collir-ne més que l'any passat. La darrera temporada va estar molt atacada per la carpocapsa (aquell cuc típic de la poma), però enguany tenim l'arenal de confusió sexual a punt per despistar les papallones mascles i, com a conseqüència, les femelles no quedin cobertes. Ara per ara ja estem en alerta roja per la presència de pugons, però de fet és una plaga esperada i relativament fàcil de controlar amb un extracte del fruit Nim.

El Nim és un arbre que creix en climes més tropicals (n'hi ha a les illes canàries) i que ja fa molt anys que s'utilitza per a minvar els efectes dels pugons i altres plagues. És un parent d'un arbre que podem trobar a molts jardins i espais públics de casa nostra, la Mèlia, que coneixereu fàcilment per què durant l'hivern, que no té fulles, es poden veure els fruits grocs penjant de les branques.

La Mèlia

El Nim

 Bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada