divendres, 16 de gener del 2015

Ja tornem a ser-hi !

Després d'unes setmanes allunyats de l'hort i les tribulacions diàries de les feines del camp, ja tornem a remenar la terra, collir i anar preparant per la primavera, ... que a estones ja sembla que sigui aquí.

Durant aquest dies hem anat madurant algunes idees per continuar renovant-nos, o reiinventant-nos, com es diu ara. Al llarg de les properes setmanes ja us anirem explicant el què, a mida que les anem posant a lloc i en marxa.

Habitualment aquesta època de l'any no és gaire abundant en quan a varietat en els hort. A més ja recordareu que va caure molta aigua durant la tardor i això va fer que es malmetessin moltes coses. Tot i així penso que encara us podem oferir prou varietat per no avorrir-vos en els vostres àpats.

La novetat d'aquesta setmana és que, per un acord de grup amb els altres pagesos amb els que treballem, alguns preus dels nostres productes han pujat lleugerament. Tot i la reticència que sempre hem tingut a modificar els preus, ja que estem vivint moments molt incerts, el cert és que la majoria  no els hem modificat pràcticament des de que vam començar a treballar plegats a mitjans del 2007. L'any 2010, per un acord més global amb pagesos d'arreu de Catalunya (La Xarxeta), alguns van variar a l'alça i altres a la baixa. D'això fa cinc anys i el preu de tot el que necessitem per produir (llavors, adobs, maquinària, reparacions, electricitat,...) ha anat pujant substancialment (excepte el gas-oil en els darrers mesos ... ves a saber que passarà al final), de manera que el que esperem és que la pujada compensi l'increment de les despeses i a vosaltres no us sigui una càrrega ja que les variacions no són gran cosa.

I res, per tal que el correu d'avui no quedi tan "soso", us adjunto una imatge de la visita al "Museu del campo" a Lanzarote. És un molí de tracció animal per fer el famós "gofio" de les illes canàries.



Fins aviat.

Enric i M.Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada