dijous, 13 de novembre del 2014

Ens apuntem al "Reinventar-se"

Avui va de números!

Com ja sabeu aquest mes de juliol passat vam patir una calamarsada que va afectar greument tots els cultius que teníem fora dels hivernacles. Aquest fet ens va obligar a prescindir d'una persona que ens ajudava des de feia anys ja que no disposaríem de diners per a fer front al seu sou i seguretat social. Així que de quatre persones vam passar a ser tres: la M.Rosa, en Kal i jo. I, des de fa quinze dies, ens hem quedat nosaltres dos sols.

A més d'això, vam tenir la necessitat de revisar a fons la nostra activitat a nivell econòmic i ens vam adonar que els costos de mà d'obra (sous, retencions a compte, seguretat social, gestoria, estudis de riscos laborals, etc...) se'ns menjaven una part excessiva dels ingressos. Tant era així que un servidor estava perceben menys diners que qualsevol dels treballadors i, en canvi, estava assumint tots els riscos, les inversions, els mals de cap i, a més, fent més hores que un ventilador.

Vàrem contrastar la situació amb la resta de companys pagesos de La Xarxeta i, oh sorpresa! tots estem en una situació molt similar: estem cansats de seguir així, o canviem o pleguem. Si hem d'anar endavant indefugiblement ens toca allò que ara està de moda: REINVENTAR-SE. Així que estem fent passes en aquest sentit. No nosaltres solets sinó plegats amb tots els nostres companys més propers.

La primera passa que hem fet en aquest sentit ha estat, per tal de fer més eficient la nostra feina al camp, redistribuir-nos els cultius de manera que cadascú es faci càrrec d'uns pocs i que entre totes les finques els fem tots. Això ens permet, a banda de reduir l'estrès de pensar en 20 conreus alhora (que no és poca cosa!), poder millorar el coneixement de cadascun i, sobretot, ser capaços de dedicar menys hores al camp. En realitat tots preferiríem estar més hores al camp que fent una altra tasca, però els números han demostrat que, per exemple, 1 jornada de venda en un mercat rendeix més que 3 jornades de camp. És evident que hem d'estar més hores venent i menys estona treballant al tros.

Com a conseqüència d'això, i especialment des de la primavera vinent, el nostre catàleg oferirà més productes d'altres companys que no pas ara. Esperem que això, a més del que ja hem explicat, reverteixi també en la diversitat i continuïtat de productes que us oferim fent encara més atractiva l'oferta de productes que teniu al vostre abast.

Amb això estem treballant ara. Altres possibles canvis ja us els comentaré quan els anem aplicant.

Moltes gràcies per seguir al nostre costat.

Ah, per cert, a partir d'aquesta setmana ja tenim calçots i alls tendres.

Bons dies tinguem!
Enric i M.Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada