dijous, 28 d’agost del 2014

Sanglars de visita diària

Que tindrà el nostre blat de moro que no tenen els altres? Doncs alguna cosa deu tenir, o no tenir, per atraure cada nit a una família de senglars (tot i que és més que probable que d'altres famílies rondin per altres camps...). No en sabríem res si no fóra per la gossa que no para de bordar quan s'acosten per casa. I sort d'ella o, a aquestes alçades, estaríem sense blat de moro i sense vés a saber que més!

Si el temps ens ho permet (ara comencen a caure gotes i fa estona que no para de tronar), avui farem una bona plantada per recollir aquesta tardor: cols, bledes, bròcolis, enciams, xicoires, fonolls... Ahir vam fer la darrera de les sembres de pastanagues d'enguany (ja són per passar l'hivern) i també vam sembrar espinacs, naps i ravenets. Els camps ja han oblidat la sotragada de la calamarsa i es preparen de valent pels mesos que venen, a veure que els espera!

Aquesta setmana vinent canviem de varietat de poma i arribarà la golden. També ho farem de pera. La blanquilla s'acaba i aquesta setmana ja començarem amb la conference.

Avui us vull recomanar que tasteu el blat de moro, si és que encara no ho heu fet. Hi ha moltes maneres de cuinar-lo. Nosaltres l'hem fet passat per la paella, al forn, a la brasa i bullit, però darrerament com ens agrada més és ficant-lo directament al foc de la cuina, tot sencer i amb les fulles que el protegeixen. Un cop cuit es pot menjar tal qual ja que és molt dolç i gustós, però també es pot amanir amb una mica de sal i oli o amb mantega. Això sí, el millor és collir-lo i menjar-lo. Si en demaneu, feu-lo el mateix dia que us arribi a casa.

Bon profit i fins aviat!

Enric i M.Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada