dijous, 26 de setembre del 2024

Antropitzant espais entropitzats

 Bon dia!

Avui acabarem d'embotellar la darrera tongada de suc de poma de l'any. Enguany han estat quatre dies d'elaboració amb un resultat de 660 ampolles de suc pasteuritzat, 15 litres de vinagre (encara fermentant) i 30 litres de sidra (per consum dels pencaires de la casa). Feia quatre anys que no n'havíem pogut fer tanta quantitat. Les collites de poma al Parc són molt variables. Això sumat al fet que ni en sabem prou ni disposem de prou temps durant l'estiu per a gestionar els arbres, fa que gairebé tota la collita de poma no tingui una qualitat acceptable per a comercialitzar-se com a tal i acabi anant pràcticament tota per a fer aquest meravellós suc. Tampoc està malament, tot i que ens agradaria també poder-vos oferir la fruita per a menjar tal qual. Confiem en que el jovent que empeny darrere vagi en sortint-se amb aquest tema millor del que ho hem fet fins ara.

Els xàfecs i les tramuntanades que han entomat els camps les darreres setmanes han afectat negativament les darreres sembres i estant enrederint les següents sembres i plantacions. Aquest fet era bastant usual anys enrere, però ja en portàvem uns quants que no teníem aquests problemes. Com ve sabeu estem en zona d'antics aiguamolls. Això té grans avantatges com el fet de disposar d'una terra molt fèrtil i d'aigua abundant a poca fondària. Però quan les pluges s'acumulen, l'aigua no troba camí per marxar i queda embassada durant hores, dies o fins i tot setmanes segons la intensitat de la pluja i el total d'aigua caiguda. Tot plegat fa que encara haguem d'esperar uns quants dies per a poder entrar als camps a fer-hi feina. 

A banda de fer el suc i continuar amb les collites habituals, aquests dies de terra moll també els hem aprofitat per a fer endreça del magatzem i el taller. Encara queda feina per a fer, sobretot al taller. L'atrafegament de l'estiu fa que aquests espais vagin cercant misteriosament l'entropia. De tant en tant convé actuar per antropitzar-los mínimament.

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada