Bon dia a tothom!!
Cada dia que passa els cultius d'estiu ens van
deixant caure subtilment que tenen els dies comptats. Ja fa setmanes
que vam deixar de servir tomàquet rodó i bombeta, ja que el seu estat ja
no era l'adient. Doncs d'aquí poc se li afegirà el tomàquet Ligúria.
Aquest ha pogut allargar la seva presència gràcies a l'amanyago que li
hem donat durant tota l'estació, però ara ja ens hem de preparar per
dir-li adeu. Per altra banda, les cosines pebroteres també comencen a anar a la baixa, però elles tenen més resistència i encara no han dit l'última paraula.
Sembla
que els passats quatre dies de pluja o vent, han minvat l'ànim de tots
vosaltres a l'hora de menjar meló i síndria. Si és veritat que la calor
ajuda més a consumir aquests productes, tampoc cal arraconar-los a la
banqueta de les llistes de compra. Aquestes fantàstiques cucurbitàcies
poden alegrar una macedònia on no cal que siguin les protagonistes, sinó
un a més a més. Per un altre costat, una sopa de meló amb encenalls de
pernil sempre és encert, per no parlar d'alegrar una amanida. De la part
de concórrer pizzes només és apte pels més valents.
Ara, per
donar un enfocament més positiu, hem de dir que els calçots que vam
sembrar ja farà un mes fan un bon pam, i just a la feixa del costat les
carabasseres han monopolitzat tota la superfície, deixant contar per
desenes el nombre de carabasses. Parlant de plantes pobladores, la gran
incògnita serà a veure què treiem per sota de les estores que generen les plantes dels moniatos.
Dins
d'un dels hivernacles, la bleda de fa just una setmana llueix un vigor
molt prometedor, que juntament amb la col i tots els altres membres de
la família, ja han iniciat el compte enrere per omplir de verd les
nostres parades.
No us heu adonat que mentre llegíeu aquest
escrit, amb cada paraula que avançàveu, flairàveu una olor com a fira,
més concretament, aquelles pomes cobertes de caramel. No??
Potser
devem ser nosaltres, ja que, tant aquest dijous com el dia d'avui
divendres, hem estat seleccionant, trinxant i premsant les diferents
varietats de pomes que hem collit. Després de la pertinent
pasteurització l'ambient s'omple d'aquest característic aroma. Observant
la quantitat de poma vs. la feinada que hi ha al darrere, no descartem
fer-ne algun altre dia més. Enguany la producció ha estat molt superior a
la d'anys passats, i encara que només en puguem acabar fent suc, no ens
estem a venir de la quantitat d'ampolles que estan sortint. En part
també es deu a la carregada que portaven les pomeres de varietats
tradicionals que tenim just el costat de l'hivernacle de planter.
Aquestes van ser plantades per l'Enric "first of his name", quan tot
just començava, situació que ha afavorit l'incapacitat de recordar els
noms de moltes d'elles. Dit això, serà gràcies a aquesta gran gamma de
colors, mides i textures, que podreu gaudir d'un suc amb discrets tocs
cítrics, que ens han ajudat a baixar el nivell de dolçor d'altres anys.
Última cosa a dir abans d'acomiadar-nos, és anunciar-vos que aquest proper dissabte
28, les companyes d'eixarcolat organitzen la 9a edició de la Jornada
Gastronòmica de les Plantes Oblidades. Tot un món per descobrir que no
us deixarà indiferents.
Salut i bons aliments!
Albert i Laia
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada