dijous, 3 d’octubre del 2024

Ha estat culpa de la monotonia

Bon dia a tothom !!

En l'episodi d'avui us narrarem el que ha estat el dia a dia d'aquesta setmana bastant planera procurant no fer-nos massa repetitius. Al camp aquestes coses ja acostumen a passar pocs cops, però tot i que sembli mentida, de vegades és un gust. Aquests dies han representat una estabilitat laboral molt agradable: les tasques s'organitzaven i repartien, finalitzant-les sense problemes ni incidents.
Centrant la vista en els camps, cada dia que passa els pencaires van agafant més autonomia enfront dels cultius, situació que afavorirà la millora del maneig de la finca en general. Us semblaran paraules senzilles i tendres, però alhora són mots plens d'orgull. La detenció de plagues, fongs o carències de nutrients per la gran varietat de verdures que produïm pot arribar a significar el fet de collir o simplement alimentar la fauna salvatge. L'altre punt molt important que ens va ensenyar l'Enric a primers de començar, ara ja fa tres anys, és el fet d'aprendre a organitzar-te prioritzant les feines. I amics meus, a dia d'avui és un dels pitjors trencaclosques que tenim setmanalment. Tot i això, comptar amb gent tan trempada ho fa tot més amè.   
Setmana sí, setmana no, les sembres i plantacions no pararan fins que arribem als primers dies de l'hivern, i encara que cada dia es percep una baixada de les temperatures sumada als quatre ruixats que han anat caient, no han fet pas minvà l'aparició de la mala herba. Aquestes dates són les idònies per trobar-les totes.
Dit això, ja sigui amb la moto-binadora, "el pasquali", la bici o el tràmec, no ens falta entreteniment.

A hores d'ara, les parades de mercat o botiga estan patint aquella paulatina buidor, fins que arribi el producte d'hivern. Ara tampoc malentengueu les nostres paraules, podreu omplir els vostres cistells sense cap problema, però haurem d'anar acostumant el paladar als gustos de les estacions més fredes. Pel que fa als amants de la bleda, només us demanem un parell de setmanes de paciència per començar a trobar caixes farcides d'aquesta fulla, esperant que aviat també s'uneixi la ruca i l'espinac. Canviant una mica el tema, heu fet un tast de les quatre varietats de carbassa que oferim a mercats?

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada