Ciao a tutti,
Con questo profumo che si sente, sarebbe come se stessimo nella Toscana.
Bon dia a tothom.
Si creieu que l'excés de sol al cap ens ha
curtcircuitat el poc seny que ens quedava, provocant un canvi d'idioma a
l'hora d'expressar-nos, heu d'estar tranquils perquè el segon fet no ha
passat pas. Des dels inicis del mes d'agost no hem parat de collir
tomàquets de totes les varietats que s'han plantat enguany, deixant-nos
gairebé el magatzem ple. Aquest aflorament de producte ha inspirat a una
part de l'equip del Parc a tornar a fer la nostra conserva de tomata,
d'aquí aquesta entrada tan italianitzada. Si bé els nostres veïns
mediterranis són famosos per fer i produir un producte de molta
qualitat, nosaltres també podem estar-ne orgullosos i dir mentre movem
la mà de la manera més característica: É buona !!!
Les conserves i la primera prova de tomata deshidratada al sol d'aquest 2024.
Tornant la mirada a les nostres vessanes,
n'hi ha que comencen a agafar el protagonisme que els hi toca per
l'estació que ens trobem, i n'hi ha que comencen a tenir aires de
tardor.
A dues d'aquestes primeres, és on trobem la nostra deliciosa síndria, que ens ha fet treure la pols dels nostres palots
per tal de poder-la recollir i transportar-la allà on vulguem. El cultiu
amb qui comparteix lloc la síndria és el meló. Exacte, el desitjat,
esperat i arrugat meló pell
de gripau. Encara que no us ho acabeu de creure, la disminució de la calor
respecte als últims dos anys passats, ens ha donat l'alegria de tenir
una bona collita de meló groc, però serà el Pell
de gripau qui acabarà de col·lapsar fins al capdamunt el nostre
magatzem. Els primers afortunats ja el van poder trobar a la botiga de
dimecres passat, però no patiu perquè això tot just comença.
Segons
sembla, aquesta setmana només farem que córrer notícies bones, així que
ho aprofitarem. Els enciams han tornat acompanyats d'una ceba tendra "apostuflant", com diria el mateix Jordi Rovirosa, i súper combinable
per les amanides dels més sibarites. També trobareu més varietat de les
nostres liliàcies de secà. Ceba morada, blanca o groga, perfecte per
qualsevol sofregit. I finalment, després de tantes pròrrogues, ja tenim
pebrot vermell perfecte per escalivar, cuinar o simplement menjat en
cru.
Apa doncs, ho deixem avui aquí abans no s'enterboleixin les coses, que sempre és millor acabar amb un bon regust de boca.
Bona setmana, salut i bons aliments!
Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada