dijous, 1 d’agost del 2024

Posa'm un suc de síndria!

 Bon dia!

 Fa uns dies vam participar en un webinar amb la gent de "Por otra PAC". Es tracta d'una coalició de més de 50 organitzacions de tot l'estat que defensen una política agrària comunitària diferent, on no es primi les macroexplotacions, com es fa actualment, sinó que defensi els petits productors que treballen a escala local i en produccions agroecològiques. Hi vam participar juntament amb en Julio Quilis de Saifresc del País Valencià. Un plaer conèixer-lo i compartir aquella estona parlant del nostre dia a dia. Aquí teniu un enllaç on podeu veure el que va donar de si l'acte. Probablement no us interessarà veure'l tot, però si voleu saber alguna cosa més de nosaltres, podeu fer-hi un cop d'ull des del minut 6 al minut 22 aproximadament. Parlem, tan resumidament com vam estar capaços de fer-ho, de què fem, perquè ho fem, com ho fem i com hem transformat la finca durant aquests 22 anys de projecte.


Més tard que mai, però ja hem començat a collir melons. De grocs (aromàtics, sucosos i dolcíssims) creiem que en podreu trobar a partir d'ara a tots els nostres punts de venda. Els de pell de gripau tot just comencen a madurar i és probable que algun també n'hi hagi ja aquesta mateixa setmana, però fins que no fem una bona repassada a tot el camp no ho sabrem del cert.   

Hem afegit al nostre catàleg caixes de 10 Kg de tomata bombeta. Ideals per a fer conserva ja que és una varietat amb molta polpa, poca aigua i poques llavors. Tot i que també són bons amanits. Això sí, amanits no es poden comparar amb els Ligúria. Ara que tants caps, tants barrets.

Per acabar us informem que, els que feu comanda per dimecres, també podeu encarregar suc de síndria. Si encara no l'heu tast mai, no us deixeu perdre l'oportunitat. El fem amb una màquina que separa les llavors del suc, sense trencar-les. El resultat és espectacular. Un cop fet el suc, aprofitem la carrotxa per a fer confitures i altres conserves que ben aviat trobareu també al catàleg. Els elaborats els tindrem a l'abast de tothom. Malauradament no disposem de mitjans per a poder-vos oferir el suc també als mercats.

Apa, bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada