dijous, 11 de juliol del 2024

Curiositat o impaciència?

Bon dia a tothom!!

Des del Parc volem donar l'alerta de la pujada de les temperatures, i dels perills que això comporta. Deshidratació, calor, permanent sudoració, amb la conseqüent fatiga per falta d'energia, poden ser uns dels símptomes més freqüents i de ràpida aparició. Per no patir riscs innecessaris, us donem una solució apta per tothom: Gaspatxo i salmorejo, ja sigueu més de got o de cullera, aquestes revitalitzants begudes faran espavilar a qualsevol que necessiti aquell "plus" per afrontar aquestes calorades.
Tenim la gran majoria dels ingredients per preparar-los, i ja sabem tots que a cada casa es prepara d'una forma o d'una altra. Pels que teniu el bon costum de posar-hi aquella denteta d'alls, us hem d'informar que enguany els nostres alls secs no van ser tan longeus com haguéssim volgut, però ja n'estem buscant qui ens els pugui subministrar.

Una altra molt bona costum és la d'afegir-hi meló i/o síndria. Tothom està frisant per l'arribada d'aquests dos productes: Nosaltres també. És tanta aquesta curiositat primària o infantil que inclús el més veterà i experimentat del Parc no s'hi va poder estar. Òbviament, l'Albert es va apuntar rapidíssimament al carro, obrint i provant la primera síndria de la temporada. Tot i que la imatge deixa molt de desitjar, el color d'aquesta meravellosa fruita encara té molt potencial per agafar.

 



Tot i així, cada setmana que passa, anem afegint nous productes habituals d'aquest temps. Les pebroteres comencen a anar carregadetes, i les nostres tomaqueres terreres comencen a deixar veure algun fruit una mica més rogenc. Crèiem que els fongs serien els únics que menjarien tomàquet, però sembla ser que les nostres plantes han pogut superar-los amb baixes poc significatives.

Ara ja per anar tancant l'eucaristia d'avui, us hem de parlar d'un descobriment que vam fer tot just ahir dijous. L'Alícia de Verdesal ens ha ofert un reguitzell de plantes i productes per fer més nutritius i saludables els nostres àpats. De moment començarem amb la Salicornia, una planta amb una gran llista de propietats beneficioses, que a més té la curiosa característica de ser regada amb aigua salada. Per nosaltres també és una novetat, i ho hem volgut compartir amb vosaltres abans que qualsevol gurú digui que és un superaliment.

 

 

Aquí us deixem una mica de resum per a conèixer aquest producte tan interessant. Us animeu a tastar-la?


Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada