dijous, 4 de juliol del 2024

Patates i gelats

 Bon dia!

Aquesta ha estat la setmana de la collita de patata. Ja podeu gaudir de les varietats Agria i Kennebec. Ambdues boníssimes. La primera sobretot per fregir i la segona més per bullir. Però vaja, que segur que també hi ha qui prefereix fer-les servir justament a l'inrevés. La setmana vinent ja disposarem també de la Rudolph, vermella de pell, que per nosaltres és sens dubte la millor per bullir.

Com era d'esperar la collita ha estat minsa, però com el camp era gran segurament en tindrem per unes quantes setmanes. Tot i que no hem provat mai i hi ha qui no ho aconsella, si trobem llavor mirarem de fer una plantada tardana de patata per a poder tenir-ne de pròpia durant la tardor i l'hivern. Ja us anirem comentant els detalls de l'experiència.

D'altra banda, l'any passat per aquestes dates collíem les primeres síndries. Enguany anem amb una mica de retard. De fet, abans d'aquests dos calorosos darrers anys començàvem a collir-ne cap al 20 de juliol. Encara és una incògnita si quan arribi aquesta data ja podrem assaborir els primers fruits. Tot i que algunes ja comencen a tenir una bona mida, cap no ens dona senyals d'estar prop de la maduresa.

Ja us vam presentar l'APACAT (Associació de Productores Ecològiques de CATalunya) i de les nostres reivindicacions Clams de l'horta agroecològica. Ara l'associació ha publicat un vídeo en la mateixa línia, amb la participació d'un grapat dels seus associats. Nosaltres també hi hem fet la nostra aportació. El podeu veure aquí mateix o seguint aquest enllaç.


També podeu seguir l'APACAT a https://instagram.com/apacatalunya i fer-vos-en socis productors o col·laboradors a https://ja.cat/Sociapacat.

Per acabar, i com a primícia, dir-vos que ahir vam conèixer en Toni Pensato, de Gelato Pensato de l'Estartit. Després d'una llarga i interessant xerrada amb ell, que ja treballa amb algun altre productor ecològic, vam quedar que faríem una prova per a fer sorbet amb les nostres pastanagues. Van sortir moltes altres idees, però de moment començarem amb aquesta. Esperem que ben aviat podrem oferir-vos aquest producte o el podreu tastar a la seva gelateria.

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada