dijous, 27 de juny del 2024

Més de mil micelis

Bon dia a tothom!

Avui volem començar l'escrit dient que a partir de la setmana vinent l'horari de botiga passarà a ser de 17:00h a 20:00h. Aquest anunci també serveix per avisar que el dissabte dia 6 de Juliol tornem a obrir la botiga en el mateix horari.
Sí noi sí, semblava que no volia arrencar aquest estiu, però finalment ho ha aconseguit.

En els camps tot comença a agafar empenta: mongeteres en plena producció, tomàquets que comencen a omplir caixes, carabasseres que monopolitzen espais i síndries de la mida d'una pilota d'handbol que ja treuen el circell d'entre les fulles.

Però si mirem una mica enrere no tot són tantes alegries. Enguany l'anormal, però lògica primavera que hem passat al Parc, no tan sols ha deixat una immesurable població de plantes silvestres, sinó que els fongs, i no pas els comestibles, estan intentant fer-se els amos i senyors de l'indret. La constant humitat, una temperatura temperada i l'absència d'algun període de tramuntana, ha causat que cultius com la patata o la ceba hagin tingut grans dificultats per tirar endavant. La causa principal el "Midiu". Aquesta malaltia, enamorada de la humitat, ha fixat la vista en els conreus esmentats anteriorment. La ràpida detecció, juntament amb la incansable força per combatre'ls, ha ajudat si més no a què no perdem el cultiu. Ara només toca encreuar els dits o pregar a qui s'escaigui perquè hi hagi una mínima collita.
Roya blanca, oïdi, podridures del coll, han estat els noms dels diferents fongs que han omplert la finca d'espores i micelis els passats mesos.
Però tranquils, no us penseu pas que l'equip del Parc ens quedarem amb els braços plegats. Estem duent a terme una planta monumental de moniato per a tots els gustos, per si de cas fes falta suplir el buit que pot deixar la patata en els nostres àpats. Per altra banda, també ho estem complementant amb altres sembres i plantes, que ja us anirem esmentant més endavant. És millor no avançar esdeveniments."Pagès prudent, sobreviu fàcilment", i com diuen últimament pels camps: "Si rima, és cert".

 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada