dijous, 20 de juny del 2024

Va de bosses!

Bon dia!

La primavera d'enguany, potser més "normal" que les darreres, ens està donant feina de desherbar i ha fet que se'ns endarrerissin molt algunes tasques, com ara les sembres. Conreus com els cacauets o la xufla, que no considerem bàsics, tot just els acabem de sembrar aquesta mateixa setmana quan usualment els fèiem la primera de maig. Des de fora pot semblar que la feina al camp és sempre igual i monòtona. Res més lluny de la realitat: cada any és un nou repte. No només pels factors incontrolables (ventades, calamarsades, humitats, sequeres, etc), sinó també per la incorporació contínua de noves tècniques que facilitin el maneig o la millora de la qualitat o el rendiment d'alguns conreus, i per la introducció d'espècies o varietats diferents als que estem acostumats. A tall d'exemple, aquesta primavera estem fent proves amb varietats de meló de secà i meló cantalup, amb carbasses cabell d'àngel i carbasses grosses, amb pebrots del Padrón i bitxos... fins i tot hem sembrat sèsam! Qui s'avorreix al camp és perquè vol.

Avui, però, la cosa va de bosses. D'una banda tornem a oferir-vos bosses de les que vam dissenyar i confeccionar amb la gent de La Divina d'Albons. Són de cotó ecològic certificat, pensades per anar a comprar verdures sense haver d'utilitzar-ne d'un sol ús. En tenim de tres mides diferents, que trobareu especificades al catàleg. I a nivell de disseny, hi trobareu un cal·ligrama fet a partir d'una estrofa de La Farandola, una cançó popular de L'Escala, que diu:

"Ballarem la farandola
amb una mata d'escarola.
Ballarem la farandola
amb una mata d'enciam"

 Bossa de tela 

D'altra banda, fruit d'una nova coneixença, hem descobert les bosses de Serva. També fetes amb cotó ecològic produït a Andalusia, i confeccionades a La Garrotxa. En aquest cas les bosses estan dissenyades per tal que les verdures es conservin per molt de temps i en les millor condicions, dins la nevera. L'Aina Virgili va posar en marxa aquest projecte fa uns anys, però actualment no el manté actiu.  Si les voleu provar feu-ho aviat, ja en queden ben poques.

Bossa Serva 33x30cm 

Aquí teniu l'enllaç a un vídeo on ens explica com utilitzar-les.

Per acabar, fer-vos saber que tornem a ser punt de recollida dels productes de Llavora. Heu de fer-los la comanda directament a ells i indicar, en el moment d'efectuar-la, que la passareu a recollir al Parc Agroecològic.

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada