dijous, 13 de juny del 2024

Escac i mat a doble reina

Bon dia a tothom!!

Estar aquests dies a la nostra pell ha estat divertit, per no dir complicat. Però no podem ni imaginar el cacau mental que deuen haver tingut els meteoròlegs per poder donar una previsió encertada o fiable amb les ximpleries que està fent el temps actual. Tenint en compte que ha caigut neu a principis de juny als Pirineus, cada vegada creiem més factible veure un be negre amb potes rosses.

Al Parc aquesta disbauxa climatològica representada amb precipitacions cada quinze minuts, ha provocat que sorgeixin herbes de sota les pedres, literalment. Aquesta situació ha representat un no parar d'arrancar, escatar o calçar gran part de la finca, per tal procurar que no és "desmadri" la situació, podent eliminar les plantes silvestres abans que s'espiguin i escampin més llavors. No ha estat la millor setmana per la Riu i en Jesús, dos nous pencaires que s'han incorporat al grup, ja que s'han estrenat en una de les setmanes més dures que portem de primavera.

Ahir dijous, durant una altra sessió de desherbat frenètic, ens va semblar sentir una veu que deia: "Déu salve a la reina". Primerament, no ho vam entendre, però tot seguit vam lligar caps. Estàvem duent a terme la poda de l'escarxofa, deixant per finalitzat un dels períodes més productius que recordem. L'altra coronada d'aquesta primavera, la maduixa, sembla que no vol abdicar tot i començar a fer clar símptomes de catúfols. Això vol dir que s'han acabat aquelles carretades de maduixes per tot arreu i ens haurem de carregar de paciència, perquè encara que molts de vosaltres penseu que podreu trobar consol en els pecíols de les cireres, ni les condicions meteorològiques ni la suzukii s'han portat bé amb la gent d'Ecoprox. Per poder passar una mica millor aquest mal tràngol i l'agonia fins a poder tastar les nostres síndries, ja estem en contacte amb productors de pinyol. Ens veiem en els punts de venda habituals!


                           
                                 Les carxoferes velles començant la nova pila de matèria seca.

 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada