divendres, 19 de juliol del 2024

De síndries i melons

Bon dia!

Començarem amb l'anunciada arribada de les síndries: Ja les tenim aquí!!! Dimecres ja vam arreplegar els primers 1000 quilets d'aquesta sucosa fruita. L'any passat la vam tenir deu dies abans, enguany s'han fet pregar una mica més. Però no ens podem queixar, estan sortint totes boníssimes! En vam collir una dotzena dissabte passat i alguns privilegiats ja les vau poder gaudir. Us hem de confessar que aquests dies nosaltres també les estem gaudint en cada esmorzar compartit que fem al Parc.

Els jovent del Parc, content i sorprès amb la collita

 
A banda d'aquest fet, que per nosaltres marca un abans i un després dins la temporada d'estiu, estem contents perquè tot i ser us moments de l'any ens els que normalment no ens atrapem la feina, amb la colla que som i l'empenta, l'esforç i la il·lusió de tothom, estem aconseguint que la feina estigui al dia. Tant és així que fins i tot tenim ja plantades les primeres cols per aquesta tardor.

Els melons encara estan per arribar, però no passaran més de deu dies que ja els tindrem aquí. De fet aquest dissabte portarem un grapat de Cantalups, el "meló" rodonet, molt aromàtic i de carn ataronjada que no és molt apreciat a casa nostra (i ho entenc), però que té un cicle més curt que els grocs o el de pell de gripau que fem cada any. Contràriament al que hom pensa, el nom no és de procedència francòfona sinó que ve de l'italià Cantalupo (un poble de la província de Rieti, a uns 70 km al nord de Roma, que actualment es diu Cantalupo in Sabina), tot i que sembla ser que la varietat és asiàtica. Coses que passen amb l'etimologia de les paraules...

La calor és intensa aquests dies. Penseu en hidratar-vos sovint ... menjant-vos una síndria! 😉

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada