dijous, 30 de maig del 2024

Tourmalet primaveral

No has parat en tota la setmana, fa calor i tot està eufòric de vida. De cop un ruixat que et cala fent-he agafar fred crea un fang que dificulta el que són les collites de cada setmana. Sense saber en quin moment, aquell cultiu primaveral que omplia caixes, ara tot just omple un petit cistell, i quan et gires tens unes quinze safates de planter per plantar...; per sort veus que ja has arribat al punt àlgid d'aquesta estació, i només penses a agafar embranzida per anar a tot drap cap a l'estiu.

Bon dia a tothom!!

Avui hem volgut començar l'escrit fent una visió en primera persona per tal de fer-vos partícips de la intensitat que representa la primavera al Parc. Tenim tots els camps gairebé plens, ja sigui de futurs productes o d'herbes silvestres. Aquests primers comencen a fer senyals de vida, en el cas de les nostres cucurbitàcies (carabassa, melons i síndries) ja han desenvolupat suficients fulles per treure-les de la categoria de plàntules. Tot i això, encara haurem d'esperar a l'augment de la temperatura del sòl, per tal de facilitar un creixement més adient per tots els cultius d'estiu.
A la nostra impaciència a trobar el primer tomàquet vermell de l'hivernacle nou se li ha sumat a la cursa la mongeta tendra de mata alta, que porta dies lluint unes precioses flors.

Davant aquesta intensitat física i psicològica que patim uns i altres, els sucres que ens aporten les nostres maduixes fa més amena la situació. Però tots sabem que el cos s'acaba acostumant, generant més necessitats a satisfer. Per això mateix, l'Eva i en Miquel d'Ecoprox ens han ajudat a pal·liar aquesta espera amb les seves delicioses cireres un any més. Si les pluges no els hi esgarrien les collites, podrem gaudir d'aquesta increïble fruita durant unes quantes setmanes.

Constantment parlem de l'explosió de vida que viu el Parc, sempre fent referència a la vida vegetal, ja que és amb la que tenim un contacte més directe i diari. En canvi, no hem parlat de la  fervorosa activitat de la fauna que viu a la finca. Avui deixarem aparcats els concerts els quals es recreen les diferents espècies d'aus per parlar-vos d'un petit eixam que va decidir fer el rusc just davant de casa nostra. El lloc no era l'adient, i ens vam posar en contacte amb el trempat de l'Evelí, un noi aficionat a l'apicultura, que molt amablement va accedir a oferir un nou lloc on establir-les. Com no podia ser d'una altra manera, la Laia no va perdre l'oportunitat de fer un bateig mel·lífic posant-se la indumentària i donant un cop de mà.

                                                 Trasllat de les abelles a Calonge.

                                             Les mongeteres creixent a bon ritme.

 

 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada