divendres, 10 de maig del 2024

A plantar!

Bon dia!

Finalment, després de l'episodi de pluges, ahir ens vam atrevir a treballar els camps i preparar-los per l'allau de planter que teníem acumulat. La tramuntana ens va ajudar a eixugar-los la capa més superficial, però en fondària encara tenim un bon fangueig. És el que passa quan t'atreveixes a conrear en uns antics aiguamolls. Així doncs, vam treballar el sòl superficialment, vam estendre el meravellós film de fècula de patata que ens ajuda sobretot a reduir la tasca de herbejar (passar menys temps traient herba, vaja) i vam plantar les síndries, melons, tomates, cebes i pebrots que portaven dies esperant aquell moment. Com que hem fet la plantada 10 dies més tard del compte, és possible que enguany es retardin una mica les collites de melons i síndries. Però vés a saber, tot és tan imprevisible!

Encetem la temporada en què alguns dels nostres conreus més preuats s'espiguen. Fan flor. Passen a ser comestibles només per herbívors capaços de mastegar i digerir les fibres de cel·lulosa molt millor que nosaltres. Són sobretot  les pastanagues i els porros. Les plantacions de tardor arriben a culminar el seu cicle i, per contra, les de primavera encara no estan prou desenvolupades per poder-vos-les oferir. Així que durant 3 ó 4 setmanes tibarem d'aquests productes de llocs més adequats per tenir-ne durant aquesta època. Serà poc temps perquè la veritat és que, sobretot la pastanaga, està creixent a molt bon ritme.

Com a novetat, a partir d'aquesta setmana i fins que comencem a collir les nostres, tenim patates d'en David, de l'Hortícola Marisa de Palau-Sator. Es van aventurar a fer-ne de molt primerenca i ja recullen les primeres. A més també ens han ofert els seus carbassons. Enguany, per salut física i mental, hem arribat a acords d'intercanvi de producte amb ells i també amb l'Eduard de Mas Galceran. Això ens permetrà simplificar, encara que sigui només una mica, el gruix de treball que tindrem quan siguem a ple estiu. Estaríem MOLT contents si l'experiència resultés un èxit per a tots, inclosos vosaltres.

Àpali, passeu molt bona setmana, amb salut i gaudint de bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada