Bon dia a tothom!!
De petit, a l'escola o a casa, sempre em trobava amb la situació en que
una persona més gran i experimentada podia deixar-te anar un
refrany o frase feta en qualsevol moment. De les que recordo amb més
gràcia eren les que feien referència a un mes de l'any, juntament amb
una característica del mes en concret. Deguts els canvis climàtics que
estem patint, ja molt d'aquest repertori popular gairebé ha quedat
obsolet. Ara aquests dies hem pogut recuperar: Pel Maig cada dia un raig.
Després d'aquest petit moment nostàlgic, hem de ser humils i demanar-vos disculpes per un seguit d'esdeveniments.
El passat Dimecres, tant cistellaires
com clients de la botiga us vam deixar amb un pam de nas al no
servir-vos alvocats. El motiu va ser un problema logístic pel que fa al
transport del producte i l'imminent final de la temporada d'aquest.
L'altre cas, com ja us hem comentat, és el buit productiu que provoca la
primavera que ens obliga a comprar certs productes. La pastanaga sempre
és un d'aquests cultius que pateix aquesta sort, amb el que hem hagut
de comprar-les. Gairebé sempre, un o altre comprova el punt de qualitat
del producte arribat. Aquest cop no ho vam fer, confiats amb
la directiva que eren pastanagues noves i tendres, però un cop les vam tastar, i citant una expressió d'un dels pencaires, vam trobar que
eren un "nyordo".
Ja hem posat fil a l'agulla, preguntant a productors del nostre
voltant, fins que arribin les nostres; que arribaran amb una esplendor
fora de sèrie.
També hem d'anunciar que ens quedarem sense el
subministrament de pa i derivats a causa de la falta de comandes. Ja feia
un parell de mesos que no arribàvem els mínims acordats per tal que aquesta simbiosis
afavorís a totes dues parts. Tancarem aquest paràgraf, deixant oberta
la porta, per trobar qui pugui suplir aquest forat actual.
Tornant l'enfocament als camps, la nostra pastanaga ja està al caure.
També creiem que molt aviat tornarem a tenir ceba tendra. Pel cap baix,
continuarem collint espàrrecs durant unes setmanes més, sense oblidar
les maduixes que encara seran productives, sempre que no ens l'ofeguin
les pluges. L'escarxofa una de les clares protagonistes d'aquestes
darreres setmanes s'entossudeix a no voler deixar el seu lloc de mercat a
ningú altre, i tot i que el seu rendiment ja no és el de principi de
temporada, d'aquí poc anirà cap a la banqueta, juntament amb la fava i
el pèsol.
Segons sembla, aquestes regadetes han afavorit l'arrelament de les petites plàntules de síndria, meló, carabassa
i tomàquet entre d'altres. I parlant d'aquest darrer cultiu ens
acomiadem de vosaltres amb una imatge de la futura selva de tomàquets Ligúria, que ja van pel seu 4rt pom de flors i tomàquets de la mida d'una pilota de tenis.
Bona setmana, salut i bons aliments!
Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada