dijous, 16 de maig del 2024

No sempre fa sol

Bon dia a tothom!!

De petit, a l'escola o a casa, sempre em trobava amb la situació en que una persona més gran i experimentada podia deixar-te anar un refrany o frase feta en qualsevol moment. De les que recordo amb més gràcia eren les que feien referència a un mes de l'any, juntament amb una característica del mes en concret. Deguts els canvis climàtics que estem patint, ja molt d'aquest repertori popular gairebé ha quedat obsolet. Ara aquests dies hem pogut recuperar: Pel Maig cada dia un raig.

Després d'aquest petit moment nostàlgic, hem de ser humils i demanar-vos disculpes per un seguit d'esdeveniments.
El passat Dimecres, tant cistellaires com clients de la botiga us vam deixar amb un pam de nas al no servir-vos alvocats. El motiu va ser un problema logístic pel que fa al transport del producte i l'imminent final de la temporada d'aquest. L'altre cas, com ja us hem comentat, és el buit productiu que provoca la primavera que ens obliga a comprar certs productes. La pastanaga sempre és un d'aquests cultius que pateix aquesta sort, amb el que hem hagut de comprar-les. Gairebé sempre, un o altre comprova el punt de qualitat del producte arribat. Aquest cop no ho vam fer, confiats amb la directiva que eren pastanagues noves i tendres, però un cop les vam tastar, i citant una expressió d'un dels pencaires, vam trobar que eren un "nyordo". Ja hem posat fil a l'agulla, preguntant a productors del nostre voltant, fins que arribin les nostres; que arribaran amb una esplendor fora de sèrie.
També hem d'anunciar que ens quedarem sense el subministrament de pa i derivats a causa de la falta de comandes. Ja feia un parell de mesos que no arribàvem els mínims acordats per tal que aquesta simbiosis afavorís a totes dues parts. Tancarem aquest paràgraf, deixant oberta la porta, per trobar qui pugui suplir aquest forat actual.

Tornant l'enfocament als camps, la nostra pastanaga ja està al caure. També creiem que molt aviat tornarem a tenir ceba tendra. Pel cap baix, continuarem collint espàrrecs durant unes setmanes més, sense oblidar les maduixes que encara seran productives, sempre que no ens l'ofeguin les pluges. L'escarxofa una de les clares protagonistes d'aquestes darreres setmanes s'entossudeix a no voler deixar el seu lloc de mercat a ningú altre, i tot i que el seu rendiment ja no és el de principi de temporada, d'aquí poc anirà cap a la banqueta, juntament amb la fava i el pèsol.
Segons sembla, aquestes regadetes han afavorit l'arrelament de les petites plàntules de síndria, meló, carabassa i tomàquet entre d'altres. I parlant d'aquest darrer cultiu ens acomiadem de vosaltres amb una imatge de la futura selva de tomàquets Ligúria, que ja van pel seu 4rt pom de flors i tomàquets de la mida d'una pilota de tenis.

 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada