dijous, 2 de maig del 2024

Maduixes passades per aigua.

Bon dia a tothom.

Els ciris de Montserrat i el petó a "la moreneta", el pelegrinatge al pi de les tres branques o les simples oracions a Sant Pere, semblen haver fet afecte.

Normalment, les setmanes amb un dia festiu ja acostumen a ser una prova a la nostra logística agrícola. Encara que sempre acabem surtin il·lesos, però, aquesta ha estat un xic més divertida quan aquest últim temporal ens ha deixat més de 100 litres per metre quadrat. Malauradament l'excés d'aigua l'heu pogut notar a les nostres meravelloses maduixes, que aquesta setmana havien perdut part del seu caràcter més dolç. De moment hem deixat aparcats tots els tractors i màquines, a l'espera que l'aigua dreni. Encara que, l'espera se'ns farà una mica eterna, ja que avui divendres arriba la gran remesa de planters d'estiu: síndries, melons, pebrots, carabassa... entre d'altres; haurem de ser pacients, però això no és un problema, perquè si alguna cosa tenim, és la capacitat de resiliència desenvolupada tant si vols com si no.

Per una altra part, hi ha un dels nostres camps que ha estat dels més beneits per aquestes pluges. Es tracta del petit espai que aquest any com experiment i procés d'adaptació als temps que venen, hem destinat a sembrar melons de secà. Què vol dir això? Després de seleccionar un seguit de varietats tradicionals de meló, el passat dissabte vam sembrar tres línies, al costat de la feixa de les pruneres. Les futures mates de meloneres hauran de passar tot l'estiu sense ser regades, simplement s'hidrataran de l'aigua subterrània o aèria. El dia va ser genial, ja que vam gaudir de l'ajuda d'amics i familiars que van voler aportar el seu granet. Anirem informant de com va evolucionant tot plegat.

Ara ja per anar acabant, no volem tallar en sec cap dels rituals que estigueu duent a terme per fer que plogui, l'únic que demanem és que no ho feu tots de cop i que repartiu aquests episodis el llarg de l'any. Moltes gràcies!


 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada