dijous, 17 d’agost del 2023

Serem la resistència

Bon dia a tothom!

Ja hem passat el Tourmalet de l'estiu. Això, en termes de ciclisme, significa que comença a fer baixada, i per nosaltres fa referència a que deixem la part més dura i feixuga de l'estiu enrera.
Com ho sabem? Doncs, perquè els nostres cultius poc a poc ens van avisant i informant.  

D'acord! Us farem cinc cèntims. 

Ho veiem en el fet de poder gaudir plenament de patata i ceba seca, també que el meló ha donat un cop sobre la taula imposant-se com a protagonista de les collites i, desbancant així la fins ara "reina síndria", que veu com la seva plenitud productiva va minvant tant en quantitat com mesura. A més, els més fidels a la botiga dels Dimecres heu pogut trobar nous cultius com: blat de moro i carbassa. Tot plegat ens va donant aquestes petites pistes que confirmen l'arribada al pic i l'inici del descens de l'estació més calorosa de l'any. 

Però tranquils, que al Parc la Jarana no s'acaba, i ara, tot i estar exhausts, hem d'organitzar i preparar els camps pels cultius d'hivern, per a que finalment el fred ens rebaixi el ritme a tots i puguem passar un hivern més relaxat.

Tot i estar preparats la falta de mans és un hàndicap que ens hem resignat a acceptar, però no ens fa enrere.
Sembla que els del sector primari només ens queixem, però també sembla que vulguin tocar-nos les pessigolles, per no dir el nom d'alguna solanàcia vermella.
Paraules com: sostenibilitat, circular, pràctiques respectuoses amb el medi i biodiveristat, se'ns han tornat en contra. No elles, les paraules, sinó els qui les utilitzen, amb l'ajuda de les administracions, per donar via lliure a projectes "verds", que no ens porten enlloc i l'únic que aconseguiran és acabar amb els quatre gals que fins a dia d'avui resistíem contra l'imperi. 

Posant de manifest paraules d'en Gerard, un company del camp, és aquest agroassetjament renovable legal, però fals, la última pedra una espardenya ja molt castigada, però malauradament no serà la definitiva. Efectivament, som una figura que tampoc encaixa dins de la modernitat del capitalisme verd. Tenim la terra, tenim coneixements per a la producció d’aliments, per a la vida saludable fora de les ciutats i som de naturalesa autònoma. Tots aquests atributs no són els que es volen per a la ciutadania del segle XXI, víctima de la dictadura tecnològica i de la dependència de l’empresa i de l’estat. Semblem un vestigi del passat que cal abatre i expulsar de les seues terres, com si fóssim indígenes brasilers o dignes palestins. I precisament per això resistim i resistirem. Perquè aquesta és l’essència del nostre ofici en el món actual, la de resistir.

Nosaltres no ens enrotllarem més, però us deixem l'enllaç on en Gerard us explicarà la dura realitat de molts del nostre entorn i creiem que obrirà més d'algun ull.

https://www.laconca51.cat/agroassetjament-renovable/?fbclid=IwAR1rHmecC-u9OuVPcVcDRxmoGB2D6DLdbCY2UlxgnS1U2HVzshdHtvV3INc

Albert i Laia
Salut i bons aliments!

#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada