dijous, 31 d’agost del 2023

Oscil·lacions naturals

Bon dia a tothom.


Molt hem hagut d'esperar perquè arribessin les tan desitjades pluges. Al Parc, el nostre neguit creixia dia a dia ja que veiem perillar els nostres arbres fruiters més rústics. A finals de Juliol vam veure que algunes de les nostres figueres anaven molt poc carregades, inclús se'ls hi engroguien i queien les fulles, deixant-les gairebé nues. D'acord, potser hem deixat una mica de banda els fruiters, però ens encanta tenir-los per la finca, i encara ens fa més il·lusió, quan cada any tenim alguna sorpresa que ens alegra la vista i ens ajuda a fer que la parada de mercat faci més patxoca.
 

Un cop salvats els mobles, ja sigui gràcies a l'espelmeta de la iaia o per les danses de la pluja que hem fet tots en algun moment, hem aconseguit refrescar l'estiu, i esperem que quedi clar, com d'humida volem que sigui aquesta tardor.


Les inclemències del temps són el nostre pa de cada dia: sol, pluja, vent, gel... i nosaltres ens hem d'espavilar amb la meteorologia que ens trobem el llevar-nos. Aquests canvis, no només ens afecten a nosaltres i a les nostres tasques, sinó que també afecten, i de forma molt notable, a la vida i desenvolupament dels cultius. Cada planta i varietat té el seu cicle, i com tot també hem de saber que s'acabarà. Sempre fem mans i mànigues perquè puguem gaudir tots plegats dels cultius el màxim temps possible, encara que a vegades haguem de conformar-nos amb petits bocins o dir adeu abans d'hora.
La part més positiva que nosaltres hi trobem a aquestes oscil·lacions, és la creativitat que has de retrobar davant de cada estació per tal de fer noves receptes o fer memòria de l'any passat.

Per tal de poder encarar les dues estacions més fredes de l'any amb plats calents i plens de gust, ja hem estat treballant les últimes setmanes organitzant i fent les plantacions i sembres de tots els productes que collirem de cara a hivern.

Per tots aquells hooligans de la tardor, mica en mica anireu trobant productes molt remarcables d'aquesta estació els nostres estants: moniatos i carbasses, són els primers a saltar a la pista.

Nosaltres tornem al camp,

Albert i Laia
Salut i bons aliments!

#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada