dijous, 4 de maig del 2023

Sembrant i plantant

 Bon dia!

La setmana passada ens vam oblidar de comentar-vos que l'equip de Pastant Diversitat, que ens oferien farina pa, magdalenes i pasta, van aturar la seva producció sense previ avís. Per aquesta raó aquella setmana no us vam poder servir cap dels seus productes. Estem cercant algun projecte proper similar que pugui cobrir les demandes que tenim de farinacis. De moment estem orfes de pa, un producte que ja era un aliment bàsic pels egipcis fa més 6000 anys. Si coneixeu algú que en faci i ens en pugui subministrar, us agrairíem que ens passeu el seu contacte.

Des de la garrotxa, la nostra companya Montse Miralles de Can Maia (mira, parlant de pa, etimològicament la paraula "company" vol dir que comparteix el seu pa), doncs la companya Montse, que ens ofereix els seus fesols de Santa Pau i el blat de moro per crispetes, ens fa notar que ens vam equivocar la setmana passada quan parlàvem d'en Pep Riera. En realitat en Pep té cinc fills i no quatre com vam dir nosaltres. El que segueix essent cert és que tots ells són pagesos. Esmena feta. Gràcies Montse!

Al camp continuem amb les feines principals d'aquesta època: sembrar i plantar a dojo. Ens queden pendents les meloneres, que esperem poder plantar avui mateix, el julivert, els moniatos i els cacauets, entre d'altres conreus que anem repetint periòdicament per tal de poder-vos-en oferir amb continuïtat, com ara els enciams, les mongeteres, les pastanagues, els porros o les remolatxes. La majoria de plantades fetes estan creixent a bon ritme. Fins ara el nostre pou segueix responent a les demandes d'aigua que tenim. Per sort sembla ser que l'aqüífer del Baix Ter és el que està en més bones condicions del país. Tot i així ens fa l'efecte que darrerament l'aigua surt més tèrbola. Tenim pendent fer-ne una analítica per tal de veure si segueix tenint la mateixa qualitat que sempre. L'any passat, que ja va ser prou sec, la majoria de sembres de mongetes van produir molt poc i sospitem que pugui tenir relació amb la qualitat de l'aigua. Tant de bo en equivoquem.

Apa, que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada