dijous, 25 de maig del 2023

Aiguabarreig

 Bon dia!

Ahir a la tarda feia l'efecte que plovia a tot el país menys a Albons i rodalies. Vam anar a corre-cuita a sembrar cacauets i xufles i finalment no van caure ni les quatre gotes de rigor. A primera hora del matí no les teníem totes. Havia plogut de matinada i encara queia una pluja menuda que, afegida a la perspectiva que insinuava el radar, semblava voler dissuadir-nos dels nostres plans de sembres i plantacions setmanals. Així doncs el temps, cada cop més imprevisible, finalment ens va permetre dur a terme els nostres objectius. Vet aquí que ja tenim, doncs, els cacauets i les xufles al seu lloc. Aquesta setmana també hem trasplantat els moniatos i l'alfàbrega.

Com a novetat de producció pròpia, a partir de dimecres ja començarem a collir les primeres pastanagues de primavera. Estan al caure els cogombres i les tomates. De fet les tomates ja les hem pogudes tastar. Avui n'hem collit quatre. No quatre com qui diu unes miques, sinó quatre quatre. No us explicarem res més del tema per no fer-vos més dentetes. D'altres pagesos en arriben, després de l'èxit de les cireres d'en Miquel Àngel i l'Eva, els albercocs d'en Marià Magrinyà, de Vilallonga del Camp (Tarragona). Els nostres albercocs encara en tenen per unes setmanes. Els arbres no venen molt carregats però de segur que uns quants quilos collirem.

Una altra novetat és que, pels que feu comandes o veniu a comprar els dimecres, tornarem a oferir-vos pa. Durant unes setmanes tindrem alguns dels productes del forn La trilla de Viladasens, de la mà d'en Xavier i la Tuva. Continuarem amb ells si passades aquestes setmanes us hi heu enganxat.

Molts ja ho sabeu, però per si algú encara no n'està al corrent, us volem recordar que ens podeu retornar els envasos de vidre de tots els productes que elaborem nosaltres. Els reutilitzarem i a més us tornarem part de l'import del seu cost. És un gest d'una lògica aclaparadora però malauradament encara no s'aplica gaire.

I per acabar, una reflexió sobre un tema un xic escabrós al que potser esteu més avesats alguns de vosaltres que no pas nosaltres. La reflexió ve al cas pel fet que cada cop sou més els que ens pagueu amb targeta o amb el mòbil en comptes de fer-ho en efectiu: és xocant que els bitllets de debò puguin arribar-se a qualificar de diner negre mentre que els que consten en un compte bancari, que en realitat són només apunts comptables d'una entitat privada i que bona part d'ells no existeixen de debò, no tinguin aquesta consideració. No us xoca a vosaltres?

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada