divendres, 7 d’abril del 2023

430 històries

Bon dia!

Des del febrer del 2014 i fins a dia d'avui han estat 430 escrits, missatges o publicacions (posts si ens deixem enlluernar pels anglicismes). Si fórem capaços de recuperar els 10 anys anteriors al 2014, que podria ser que sí, però amb una bona feinada, potser vorejarien els 900 escrits. Segur que més d'un cop ens hem repetit. La memòria fa males passades. Per si no ho sabíeu i per si hi teniu curiositat, podeu consultar els 430 darrers missatges que us hem enviat als que formeu part de la nostra "comunitat" visitant el nostre blog http://parcagroecologic.blogspot.com/

Avui hem fet una cerca al blog. Té una opció que justament permet veure totes les publicacions fetes sobre algun tema en concret. La veritat és que pensàvem que hi hauria hagut més vegades que parléssim del saüc, però només n'hem trobat una. Aquest arbust ha començat modestament a florir durant els darrers dies. Hi ha exemplars que ho fan abans i altres que van més endarrerits. A més, com a la majoria de plantes, també té una marcada influència l'altitud, la orientació i la insolació que tingui de cada exemplar concret. El fet és que podem trobar saücs florits des de fa un parell de setmanes fins a ben entrat el maig. Us expliquem tot això perquè els darrers anys hem fet curt en la nostra oferta de cava de saüc, saüquet, ancestral de saüc, xampanyet o com més us agradi de dir-li. No és gens difícil de fer-lo. Només cal seguir fidelment la recepta i, sobretot, tenir dues coses ben presents: evitar que el suc tingui contacte amb l'oxigen de l'ambient (això s'aconsegueix amb qualsevol artefacte que faci l'efecte sifó, deixant que s'escapi el diòxid de carboni que es va formant quan comença la fermentació) i embotellar, en el termini de temps previst, en ampolles de cava hermèticament tapades (la fermentació augmenta considerablement la pressió dins l'ampolla i pot fer esclatar el recipient si l'ampolla no és prou gruixuda).

Si voleu saber la fórmula que utilitzem per a fer el nostre saüquet, entreu al blog i cerqueu la paraula "saüc": trobareu més detalls sobre les proporcions de la barreja de flors i la resta d'ingredients.

Un dels nostres saücs, ben carregat de flors

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada