dijous, 9 de febrer del 2023

Políticament incorrectes

 Bon  dia!

Si aquesta època per se ens convida a fer tasques de poda i manteniment en general, els dies de xàfecs, i els posteriors de fangueig, ens empenyen a dedicar les nostres hores a tasques que ens permetin aixoplugar-nos i fugir del fang. És llavors que arriba l'hora, després de les collites obligades sota la pluja, de fer el manteniment dels hivernacles, de mimar els conreus que hi creixen i de sembrar al llavorer per obtenir els plançons de cebes, porros, tomates i moniatos. Això és el que hem fet aquesta setmana. Això i podar les oliveres i els codonyers, que bona falta els feia.

Però, com no podia ser de cap altre manera, també hem hagut d'invertir unes quantes hores de feina per adaptar el nostre quadern de camp (allà on apuntem totes les tasques que fem als camps), al format tediós i digital que exigeix l'administració. Mira, una de les maneres que el nostre govern utilitza per a simula que governa: "controlant" que els pagesos no contaminem les aigües per un ús excessiu de fertilitzant nitrogenats. No diem que això no pugui passar, però no hi ha dubte que els causants principals d'aquest tipus de contaminació són les granges intensives, les seves hereues les macrogranges, i l'ús d'adobs nitrogenats de síntesi química. Tots ells promocionats, justament, pels nostres successius governs, sotmesos a directives dictades per estaments superiors segrestats per lobbys del sector. Quanta hipocresia!

Som conscients que aparentment sembla que estem polititzant o, potser, que penseu que som uns ploramiques. Som essers polítics. És obvi que el que fem en cada moment defineix la societat que volem i aporta el seu granet de sorra per crear-la. En això estem. En això hem estat sempre.

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada