dijous, 2 de febrer del 2023

Hem arribat a sis sota zero!

 Bon dia!

Aquesta setmana la temperatura ha assolit valors que feia anys que no teníem. No us descobrim res perquè tots ho deveu haver notat. Ho comentem perquè alguns conreus han llepat bastant. El pèsol, per exemple, no ha encaixat gaire bé que fes tant de fred i, alhora, bufés la tramuntana. Molts brots han quedat esqueixats. El fonoll també és un altre conreu dels que han rebut. Sortosament, sembla que les primeres fulles han fet de coixí i a l'interior estan en perfectes condicions. Guaiteu quina fila que feien, fonolls i bròcolis, l'altre dia quan eren ja quarts de deu del matí (si premeu amb el cursor sobre les fotos les veureu més grans i amb més detall):

Com que la Candelera ens ha portat un cel ben blau, és de suposar, segons la creença popular, que encara ens queden uns quants dies de glaçades. Si més no, fora de la vila i quan ens allunyem, ni que siguin pocs quilòmetres, del mar.

Mentrestant, aquí seguim amb la posta a punt i neteja de la maquinària, que haurà d'estar al 100% en pocs mesos per poder encarar en bones condicions la feinada que tenen pel davant, i retallant les tanques que envolten els nostres camps. Enguany ha tocat abatre les freixes de les parcel·les que tenim més al sud. Els gairebé 10 metres d'alçada que tenien ombrejaven excessivament aquells camps durant bona part de l'any. Els troncs i les branques més gruixudes ens escalfen a l'hivern, i les branques més primes serviran per a barrejar-los amb els fems de la granja d'ous ecològics de Viladamat i fer-ne un bon compost per adobar els camps. D'aquesta manera aconseguim que la vegetació de les tanques aporti un bon grapat de beneficis, tant quan està en creixement (tallavent, refugi de biodiversitat, absorció de diòxid de carboni, ...) com després de tallada (en forma de llenya i matèria orgànica per a la millora de la fertilitat del sòl entre d'altres).

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada