dijous, 12 de gener del 2023

La venjança serà terrible!

Bon dia!

Us mentiríem si us diguéssim que ja teníem ganes de tornar a engegar. Quinze dies, amb el Nadal i Cap d'any per mig, passen tan ràpid que ni te n'adones de que teòricament has fet vacances. Però, per poc que puguem, la venjança serà terrible! Hehehe...

Al camp estem a mig gas. Gairebé la meitat de l'equip encara és fora. En aquesta època de l'any la feina a l'horta tampoc és gaire. Tot just anar collint el que ens encarregueu i el que necessitem pels mercats, i començar a preparar els camps pels primers conreus de finals de l'hivern i principis de la primavera. Però hi ha moltes altres feines que també volen el seu temps: podar fruiters, retallar les tanques arbrades (en tenim més de dos quilòmetres i s'han de mantenir per ambdós costats), posar a punt la maquinària i el taller, fer el manteniment d'eines, endreçar i fer neteja a fons de magatzem i zones de treball, netejar caixes i altres mandangues. Afegint-hi que cal tancar l'any comptablement i encarar millores per a la gestió tècnica i econòmica de l'any que encetem. Vaja, que tenim feina assegurada; podria molt ben ser que no l'acabéssim tota. No seria pas l'única vegada. De fet, sí que seria la primera vegada si efectivament l'acabéssim!

A nivell de productes, que potser us interessa més que tot això que us hem explicat, seguim podent-vos oferir pràcticament el mateix que teníem durant les darreres setmanes. Per contra s'estan acabant les existències al magatzem de cebes, moniatos i tomates de sucar. Altres anys s'han conservat durant més mesos, però, tenint en compte les condicions de creixement que van tenir les plantes durant l'estiu passat, podem donar gràcies d'haver-ne tingut fins ara. De cebes us en seguirem oferint, tot i que d'altres productors, però de moniatos i de tomates aviat donarem la temporada per acabada.

Amb les temperatures que hem tingut les darreres setmanes s'estan avançant molts creixements. El més destacable als nostres camps és l'estirada que han fet les pesoleres. Encara no tenen flor, però de moment les plantes fan molta patxoca. 

Per acabar aprofitem per dir-vos que tant les xicoines com els romanescos estan en el seu millor moment. Enguany de romanescos no n'hem fet gaires plantades perquè malauradament no hi ha gaire consum. Per la textura de la seva carn és el tipus de bròquil més adient per a consumir en cru a les amanides. La seva estructura presenta una geometria descaradament fractal i la quantitat d'inflorescències que la componen són un número Fibonacci. Tot plegat fa que sigui la planta més enigmàtica de la família de les cols: tindrà alguna propietat màgica? ;-)

Bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada