dijous, 15 de desembre del 2022

Si no ens afanyem, perdrem bous i esquelles.

Bon dia!

Segur que no m'equivoco si afirmo que diumenge passat va ser el dia que més gent hi ha hagut, alhora, al Parc. Entre la trobada de finques de custòdia agrària, amb un èxit inesperat de convocatòria, i el mercat de Ğ1, molt més concorregut del que semblava que havia de ser, alguns moments no quedava ni un racó per aparcar. Tot i que vam ampliar l'espai per deixar els vehicles, ben bé multiplicant-lo per cinc, va anar ben justet. El transport públic fins i des d'Albons fa pena, per no dir una paraula més grollera. Si els turistes que ens visiten no tinguessin cotxe, segur que l'administració hagués fet el que calgués per tal que poguessin arribar i desplaçar-se còmodament per l'Empordà. D'aquesta manera els que hi vivim tindríem una mobilitat més eficient i sostenible, si més no a l'estiu... Veurem com entomem tot plegat quan el petroli ja no doni més de si. Pel que sembla no trigarem gaire. A veure.

En tot cas estem molt contents que ambdues activitats apleguessin tanta gent. Són persones que estan treballant, des de la base i en diferents àmbits, per trobar alternatives a maneres de fer caduques i insostenibles. Maneres de fer que estan ben arrelades en bona part d'aquesta societat on ens ha tocat viure. Diria que cal que tots plegats ens decidim, sense esperar gaire més, a agafar el bou per les banyes, des de tots els fronts que puguem. Si no, al final perdrem bous i esquelles.

 

Els primers assistents al mercat de Ğ1 del Parc

Pagesos i ramaders de l'Empordà enxarxats per la IAEDEN a través de la custòdia agrària

Com cada any, tenint en compte que estarem un parell de setmanes que no us podrem servir els nostres productes, us recordem que molts d'ells els podeu guardar a casa sense problemes. Amb les temperatures que tenim en aquesta època, gairebé tot es pot conservar fàcilment fora de la nevera; evidentment molt millor en un lloc que no tingui calefacció ;-)

Bon Nadal, un potent 2023, molta salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada