dimecres, 7 de desembre del 2022

Kiwis i dates de vacances

 Bon dia!

Aquest dimarts passat, aprofitant que a la Catalunya del nord s'estalvien el dia de la constitució, si més no la que ens han encolomat a nosaltres, vam anar a fer una visita a en Jacques Tonnel. En Jacques ens forneix, des de fa tres anys, dels kiwis que us servim durant la temporada. De fet aquest fruit, a la nostra latitud, s'arreplega -tot de cop- les primeres setmanes de novembre i es pot estirar la seva conservació, amb mitjans tradicionals, com a molt fins al març o l'abril. Les primeres setmanes us els servirem encara sense madurar. De manera natural comencen la maduració cap al febrer, però se'ls pot accelerar el procés amb l'ajut de l'etilè, una hormona vegetal que, entre altres coses, desprenen els fruits climatèrics durant la fase de maduració i que justament accelera aquesta fase. Si poseu dins una bossa de paper uns quants kiwis i una o més pomes ben madures, veureu com en pocs dies aquest fruit dur i compacte es va estovant i ensucrant alhora. També els podeu fer madurar amb plàtans madurs. El plàtan desprèn etilè per la cua, allà on hi ha el tall fet quan es van collir. Dit sigui de pas, si voleu conservar plàtans en bones condicions, emboliqueu-los amb un paper però deixeu la cua fora de l'embolcall. Si la deixeu dins, maduraran molt més ràpid. Tornant al kiwi, si voleu que madurin, feu tot el procés fora de la nevera. El fred també retarda la maduració.

Us recordem que a partir del dia 25 de desembre farem una aturada per vacances del personal i que començarem de nou el dia 9 de gener. Fem una mica de resum per tal que tingueu clar, segons el dia que us servim, com us afecta aquesta pausa:

Mercat de Torroella: el darrer dia que hi anirem serà el dia 19 de desembre i hi tornarem el 16 de gener. Enguany, per la distribució de festius, és el mercat on farem més aturada.

Cistelles i botiga: El darrer dia que servirem serà el dia 21 de desembre i hi tornarem l'11 de gener.

Mercat de Palamós: El darrer dia que hi anirem serà el dia 24 de desembre i hi tornarem el 14 de gener. 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada